Galatasaray, Şampiyonlar Ligi C Grubu’nda son maçında yarın Astana’ya yenilmezse Avrupa Ligi’ne gidecek. Sarı-kırmızılılara beraberlik de üçüncülük için yetiyor. Ama galibiyetin önemi de çok büyük. Beraberlik için UEFA’nın vereceği ödül 500 bin euro, galibiyet içinse 1 milyon 500 bin euro... 

Galibiyetin, Galatasaray’ın takım ve Türkiye’nin UEFA puanına etkisi olacak. Ama bir önemli faktör de beraberlik halinde Galatasaray’ın Avrupa Ligi 1/32 kurasında seribaşı olma ihtimali yok. 5 puanla B, F, G ve H gruplarının üçüncüsünü geçmek mümkün değil. Sarı-kırmızılılar Astana’yı yenerse 7 puanla grubu bitirecek ve kuraya Şampiyonlar Ligi’nin en iyi dört üçüncüsünden biri olarak girme şansını çok arttıracak. Diğer gruplardaki sonuçlara göre seribaşı olabilirse de kurada Avrupa Ligi grup liderleri ve Şampiyonlar Ligi’nin diğer dört en iyi üçüncüsüyle eşleşmeyecek.

A GRUBU: Shakhtar ve Malmö, son haftaya 3’er puanla giriyor. Bu iki takımdan biri üçüncü olacak ve en fazla 6 puana ulaşacak.

B GRUBU: Wolfsburg 9, Manchester United 8, PSV 7, CSKA 4 puanda. Wolfsburg-Manchester United ve PSV-CSKA maçlarında dört takım da üçüncü olabilir. Kesin olan nokta, bu grup üçüncüsü en az 7 puan toplamış olacak.

C GRUBU: Ya Astana 6 puanla ya da Galatasaray 5 veya 7 puanla üçüncü olacak.

D GRUBU: Mönchengladbach 5, Sevilla 3 puanda. Son maçlarda Mönchengladbach Manchester City deplasmanında; Sevilla ise Juventus’u konuk ediyor.

E GRUBU: Üçüncülük ihtimali süren Roma 5, Leverkusen 5 ve BATE 4 puanda. Leverkusen, Barcelona’yı; Roma da BATE’yi konuk ediyor. Roma’nın Leverkusen’e ikili averajda üstünlüğü var.

F GRUBU: 9 puanlı Olympiakos veya 6 puanlı Arsenal’in Atina’daki randevusu üçüncüyü belirleyecek. İlk maçı Arsenal evinde 3-2 kaybetmişti.

G GRUBU: Chelsea (10 puan), Porto (10) ve Dinamo Kiev’den (8) biri üçüncü olacak. Galatasaray kazansa bile hiçbirini geçemiyor.

H GRUBU: Gent 7, Valencia 6 puanda. Gent’in ikili averaj üstünlüğü de var. Son maçlarda Gent Zenit’i, Valencia da Lyon’u ağırlıyor.