Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu, GS TV'nin konuğu oldu ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

“BEKLENTİLERİ BOŞA ÇIKARMAYACAĞIZ”

Duygularım çok yoğun. Galatasaray Spor Kulübü öncelikle Türkiye'de sonra dünyada milyonlarca seveni ve taraftarı olan bir camia. Bu camianın en onurlu görevine layık görülmek ve seçilmek benim için çok tarihi bir an diyebilirim. Duygularım en yüksek seviyede. Çok gurur duyuyorum böyle bir görevi devralmış olmaktan. Galatasaray hep batıya açılan bir pencere diyoruz. Demokratik platformun en önemli örneklerinden bir tanesidir. 3 adaydık. Belki ilk defa Divan Kurulu seçimlerinde 3 adaylı bir seçim oldu ama sonuç olarak bu bir hazırlıktı. Değişen topluluğun isteklerini dinlemek lazım diye düşünüyoruz. Biz de biraz yenilenme, tazelenme sloganlarıyla bu isteklere cevap vermeye gayret ettik. Bizi layık gördüler. Biz de bizi bu göreve layık görenlerin beklentilerini boşa çıkarmamaya gayret edeceğiz.”

“AMACIMIZ AİDİYET DUYGUSUNU ARTIRMAK”

“Galatasaray'ın nelere ihtiyacı var, bu ihtiyaçlarını nasıl bir ekiple giderebilir sorusundan yola çıkarak değerli arkadaşlarımın destekleriyle beraber güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum. Asıl hedefimiz görev dağılımından sonra Divan üyelerini ve kulüp üyelerini işin içine biraz daha çekerek onların aidiyet duygusunu artırmak...”

“26 MAYIS'TA ANKET DÜZENLEYECEĞİZ”

“Tespitlere göre Galatasaray Spor Kulübü Divan Kurulu biraz değişik çalışıyor diğer kulüplere göre. Biz ayda bir defa toplanıyoruz. Dolayısıyla bu katılımın bıkkınlık vermeden ve monotonlaşmadan sağlanabilmesi lazım. Muhtemelen en çok üyeyi bir arada görebileceğimiz 26 Mayıs'taki kulüp seçimlerinde elektronik bir anket düzenleyeceğiz. Seçmen kartını almaya gelen üyelerimiz arasından Divan üyesi olanlara soru soracağız. Toplantımız Çarşamba mı Cumartesi mi yapılsın diye. Cumartesi olması konusunda bir eğilim çıkarsa Eylül ayından itibaren bu anket sonucuna göre yeniden gözden geçireceğiz.”

“SON GÜN 4 MAYIS”

“26 Mayıs'ta Seçimli Genel Kurul var. Bunun için tüzüğün maddeleri var. 59. maddeye göre başkan ve yöneticiler adaylıklarını koyabilirler. 62. maddeye göre de çeşitli müracaat yöntemleri var. En az 100 düzenli üyenin imzasıyla başkana müracaat edilebiliyor. Bunun son tarihi 4 Mayıs saat 18:00'e kadar. 4 Mayıs'tan itibaren lisenin hazırlanma süreci başlıyor. 14 Mayıs'ta renk seçimi yapılacak. Kaç aday olursa ona göre renkler belirlenecek ve 26 Mayıs'ta da sandık başına gidilecek. Galatasaraylı üyeler kendi hür iradeleriyle kendi başkanları ve yönetim kurulu üyelerini seçecekler.”

“KESİNLEŞEN 1 ADAYIMIZ VAR”

“Bu seçim sürecinde Divan Kurulu'nun en önemli görevlerinden bir tanesi de adayların eşit bir şekilde seçime girmesini sağlamak. Tarafsızlık ve şeffaflık ilkesine dayanarak… İkincisi de Genel Kurul üyelerinin adayları daha iyi tanıyarak oy kullanmalarını tebliğ etmek lazım. Aksi takdirde sonradan tanımaya çalışınca soru işaretleri oluyor. Ben ve ekip arkadaşlarım bu iki hususa dikkat edeceğiz. Şu anda Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa Cengiz yaklaşık 160 imzayla beraber Divan Başkanlığına müracaatını yaptı. Biz de tüzüğümüzün 61. maddesi gereğince bunu Sicil Kurulu Başkanlığına sevk ettik. 160 imza veren üyenin 160 adet olup olmadığını kontrol edilerek 24 saat içerisinde kendilerine cevap verilecek. Ondan sonra 4 Mayıs'ta Yönetim Kurulu listelerini vererek renk seçimine iştirak etmelerini isteyeceğiz. Dolayısıyla kesinleşen 1 adayımız var şu anda.”