Galatasaray sonunda Umut Bulut’u bitiriyor. Toulouse’un istediği 3 milyon euro bonservis yüzünden takımdaki durumu belirsiz olan ve Fransız takımıyla beraber hazırlık kampına katılan Umut için dün müjdeli haber geldi. Fransız ekibinin son olarak Galatasaray’ın yaptığı 2,4 milyon euroluk teklifi kabul ettiği belirlendi.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun yabancı kararı sonrası yerli futbolcuların değerinin artması Umut Bulut’u daha da önemli bir hale getirirken, 30 yaşındaki golcü için Fenerbahçe ve Trabzonspor’un devreye girdiği iddia edilmişti. Geçen sezon takıma büyük katkı sağlayan Umut’un isminin ezeli rakiplerle anılması üzerine işi ağırdan alan sarı-kırmızılılar çalışmalara hız verdi.

TOULOUSE'A REST ÇEKTİ
Daha önce 3 milyon eurodan aşağıya inmeyeceğini bildiren ve birçok kulübün Umut’la ilgilenmesini koz olarak kullanan Toulouse’un şaşırtıcı şekilde rakamı 2.4 milyon euroya çekmesinin arkasında ise tecrübeli golcünün tutumunun etkili olduğu ifade edildi. Umut’un, "Galatasaray’dan başka takımda oynamam. Eğer beni vermezseniz, bir yere gitmiyorum" restini çektiği ve bu tavrın Fransızların yumuşamasına sebep olduğu kaydedildi.

CUMAYA KADAR KAMPA KATILACAK
Yaşanan bu gelişme üzerine İdari Koordinatör Bülent Tulun’un, Fransa’nın yolunu tutacağı belirtildi. Umut’un ise en geç cuma gününe kadar İngiltere kampına katılacağı öğrenildi.

Galatasaray’da, İngiltere kampının kafilesine alınmayan oyuncular, Süper Lig takımlarının gözdesi oldu. Sercan Yıldırım’ı Konya ile Gaziantep, Yiğit Gökoğlan’ı Antalya ve Erciyes, Furkan’ı Antalya, Ufuk’u Sivas ve Akhisar, Culio’yu ise Elazığspor’un istediği bildirildi.

Skorer