Ahmet Çakar'dan heykel ve Tudor mesajı...

Abdürrahim Albayrak çok sevimli bir insan. Uzun yıllar önce kendisiyle yaşadığım bir anı var. Melek gibi bir adam. Bana göre Galatasaray’ın berabere kalsa bile şampiyon olması demek; yüzde 90 şampiyon olması demek. Seyrantepe’nin müthiş bir atmosferi var tabi. Fatih Terim ve Abdürrahim Albayrak’ın yanında heykeli dikilmesi gereken bir adam var. Düz mantık sistemine konuşuyorum. Heykeli dikilecek adamı Türk insanı belirleyecek. Tudor denilen bir adam. Dışarıda kötü, içeride iyi oynuyor. Tudor’un görevine son veriliyor. Sonra çevreye bakıyorlar kimi göreve getirebiliriz diye. 14 Temmuz 2017, Cuma gününü Cumartesi’ye bağlayan gece saat yarım… Türkiye’nin batısında harika bir semtte bir olay cereyan ediyor. Türkiye, 15 Temmuz’da alçak bir darbe girişiminin tam 364 gün sonrasında Çeşme-Alaçatı’da bir olay cereyan ediyor. Bu olay her şeyi değiştirdi.

Abdürrahim Albayrak ile ilgili anısı

Belki de hiçbir Türk teknik direktörün yaşamadığı, yaşatamadığı başarıları yaşamış bir adamdır Fatih Terim. Heykelinin dikilmesi de normaldir. Şimdi bir olay anlatacağım.  Bahsettiğim kişi; Edirnekapı-Habipler arasında minibüs şöförüydü. Çorabının içinde de sigara taşırdı. İşte o adamın da heykeli dikilmeliydi. O adam Abdürrahim Albayrak'tır. Onun da heykeli dikilmeli. 

"Selahattin Aydoğdu'nun heykeli dikilmeli"

Terim konusuna ve kırılma anına gelince... Düz mantıkla, Fatih Terim ve yanındakiler bir kebapçıyı bastılar. Kavga çıktı ve 3 ya da 5 gün sonra Fatih Terim, TFF tarafından kovuldu. Daha sonra boşa çıktı. Tudorlu Galatasaray kötü gitti ve Aralık’a kadar geldi. Daha sonra Terim göreve, Dursun Özbek yönetimi tarafından getirildi. Fatih Terim, Milli Takım’da göreve devam etseydi Galatasaray’a getiremezdin. Bana göre Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nin yanına Selahattin Aydoğdu’nun heykelinin dikilmesi lazım.