UEFA Şampiyonlar Ligi'nin grup aşamasında en fazla isabetli pas yüzdesine Bayern Münih, Barcelona, Paris Saint-Germain ve Schalke 04 ulaştı.

 Bayern Münih, Barcelona, Paris Saint-Germain ve Schalke 04 yüzde 92'lik isabetli pas oranı tutturarak, bu alanda ilk sırayı paylaştı. Real Madrid yüzde 91, Juventus, Chelsea, Roma ve Ajax da yüzde 90'lık isabetli pas ortalamasıyla zirveyi paylaşan 4 takımı izledi.

Bayer Leverkusen ve BATE Borisov yüzde 77, Benfica yüzde 80, Athletic Bilbao ve Monaco yüzde 81 ile isabetli pas oranı en düşük takımlar oldu.

D Grubu'nu son sırada tamamlayarak Avrupa'ya veda eden Galatasaray ise 2 bin 866 pas girişiminin 2 bin 543'ünde isabet kaydetti ve yüzde 89'luk orana ulaştı.

Atletico Madrid ortada isabet kaydetti

İsabetli orta istatistiklerinde ilk sırayı İspanyol temsilci Atletico Madrid aldı.

Grup maçlarında yaptıkları 179 ortadan 41'inde başarılı olan Arda Turanlı Atletico Madrid, Real Madrid, Bayern Münih ve Chelsea gibi takımları geride bıraktı.

Atletico Madrid'in ardından 162 ortanın 33'ünde isabet kaydeden Real Madrid, 130 ortanın 28'inde hedefi tutturan Chelsea sıralandı.

Bayern Münih 102 ortanın 26'sınde, Galatasaray 132 ortanın 18'inde, Barcelona ise 99 ortanın 11'inde başarı kaydetti.

Topla en çok Juventus oynadı

Juventus, topla oynama istatistiklerinde yüzde 62 ile zirvenin sahibi oldu.

Grup aşamasındaki topla oynama istatistiklerinde Real Madrid yüzde 56 ile 2'nci, Chelsea ise yüzde 55 ile 3'üncü sıraya yerleşti.

APOEL yüzde 28, CSK Moskova yüzde 32, Maribor yüzde 36 ve BATE Borisov da yüzde 38 ile topla en az oynayan takımlar olarak dikkati çekti.

Galatasaray ise 6 maçın sonunda yüzde 52'lik topla oynama istatistiğine ulaştı ve ilk 10 takım arasında yer aldı.

Yan hakemden kaçamadı

Grup maçlarında en fazla ofsayta Roma'nın Fildişi Sahilli futbolcusu Gervinho düştü.

Gervinho yan hakemden 10 pozisyonda kaçamazken, Fildişi Sahilli forveti 7 kez ofsayta takılan Vitali Rodionov (BATE Borisov), Fernando Llorente (Juventus), Lima (Benfica) ve Yannick Ferreira-Carrasco (Monaco) izledi.

Gruplarda iki kez fileleri havalandıran Galatasaray'ın milli golcüsü Burak Yılmaz için de 6 kez ofsayt bayrağı kalktı.

AA