Kamp için yurt dışında bulunan Galatasaray, ilk hazırlık maçında İsviçre ekibi FC Wil ile karşı karşıya gelecek. Sarı Kırmızılı ekip yeni sezon hazırlıkları kapsamında ilk etap çalışmalarını İstanbul'da yapmış ardınan İsviçre'ye uçmuştu. Tarık Çamdal ve Tolga Ciğerci kamp kadrosunda bulunmazken, teknik direktör Fatih Terim takımını ilk kez Wil karşısında görecek. Yeni sezon öncesi takımı merakla bekleyen taraftarlar ise takımı ilk kez izleme fırsatı bulacak.

Galatasaray - FC Wil maçı hangi kanalda, sat kaçta?

Bugün TSİ 16.00'da başlayacak karşılaşma Utogrund Stadyumunda oynanacak. Karşılaşmanın yayıncısı henüz belli değil. Canlı anlatım ve skor takibi ise Fanatik.com.tr'de olacak...

Karşılaşma seyircisiz oynanacak

Galatasaray, resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre güvenlik önlemleri nedeniyle karşılaşma seyircisiz olarak oynanacak. Galatasaray Kulübü'nden yapılan açıklama şu şekilde:

"Galatasaray'ımız, 2018-2019 sezonu hazırlıkları kapsamındaki ilk maçında FC Wil ile karşılaşacak. Zürih’teki Utogrund Stadı’nda gerçekleşecek olan mücadele, 13 Temmuz Cuma günü TSİ 16:00’da başlayacak.

Karşılaşma, güvenlik önlemleri nedeniyle seyircisiz olarak oynanacak."

FC Wil Türkiye'ye yabancı değil

İsviçre ekibi FC Wil, Türkiye'ye hiç yabancı değil... Daha önce Selçuk Şahin, Egemen Korkmaz, Mert Nobre, Endoğan Adili, Kağan Söylemezgiller, Murat Akın gibi isimler FC Wil'de forma giymişti. Bu arada tam ismi ”Fussball Club Wil 1900” olan siyah beyazlı kulübün sportif direktörlük görevinde de yine bir Türk, ERDAL KESER bulunuyordu.

Galatasaray'ın kamp programı

Zürih’teki hazırlıklarını 16 Temmuz Pazartesi günü tamamladıktan sonra Montrö kentine geçecek olan Galatasaray, 18 Temmuz Çarşamba günü Hollanda Ligi ekiplerinden PSV Eindhoven ile TSİ 20:00’de karşılaşacak. Sarı Kırmızılı ekip, 21 Temmuz Cumartesi günü ise önümüzdeki sezon İspanya’yı UEFA Şampiyonlar Ligi’nde temsil edecek olan Valencia’ya TSİ 18:30’da rakip olacak.

Muğdat sahne alacak

Akhisarspor ile sözleşmesinin sona ermesinin ardından Galatasaray'a transfer olan Muğdat Çelik kampta hırslı gözüyle dikkatleri üzerine çekti. Fatih Terim'in görev vermesi halinde Muğdat, ilk kez Galatasaray formasını FC Wil karşısında giyecek.