Son dönemdeki etkisiz futbolunun aksine Osmanlıspor karşısında daha istekli görünen sarı-kırmızılı ekip, 24. dakikada Wesley Sneijder ve 35. dakikada Sinan Gümüş'ün golleriyle sonuca gitti.

Ligde puanını 58'e çıkaran Galatasaray, maç fazlasıyla Fenerbahçe'nin önünde üçüncü sıraya yükseldi. 

Yine hakem skandalı

Muslera, yaptığı kritik kurtarışlarla yine 3 puanın alınmasında önemli bir rol oynadı. Maçın hakemi Ali Palabıyık ise skandal kararlara imza attı.

Sezon başından beri hakem kararlarıyla doğranan Galatasaray, Osmanlıspor karşısında da Ali Palabıyık'ın akılalamaz kararlarıyla sarsıldı. Bir pozisyonda Bruma, rakibinin faulüne maruz kalmışken hakem Bruma'nın faul yaptığını söyleyerek Galatasaray'ın mutlak gol pozisyonunu kesti.

Ceza sahası içerisinde Sneijder'e yapılan net faulde düdük çalmayan Palabıyık, penaltıyı vermedi. Başka bir pozisyonda Eren Derdiyok'a yapılan sert faule kart çıkarmadı.

Sneijder'den 3 maçta 3 gol

Sarı-kırmızılı ekibin Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder, üst üste 3. maçında gol atmayı başardı.

Ligde son yapılan Kasımpaşa ve Gaziantepspor karşılaşmalarında rakip ağları birer kez havalandıran Sneijder, Osmanlıspor önünde de takımının ilk golünü atarak bir seri yakaladı.

Sneijder'in bu sezon ligde attığı gol sayısı 5'e yükseldi.

Eren Derdiyok sakatlandı

Karşılaşmanın ikinci yarısında Ndiaye'nin sert müdahalesiyle yerde kalan Eren Derdiyok, sakatlık geçirdi.

Omzu üzerine sert bir şekilde düşen Eren, tedavisinin ardından bir süre oyuna devam erken, daha sonra saha içinde bir kez daha kendisini yere bıraktı ve devam edemedi. 

Sağ omzunu hareket ettirmekte zorlandığı görülen Eren, sağlık ekibi kontrolünde saha kenarına gelerek 56. dakikada oyundan çıktı. Eren'in yerine ise 59. dakikada Podolski maça dahil oldu.

Yönetime istifa çağrısı

Galatasaray taraftarları, Osmanlıspor önünde alınan galibiyete karşın sarı-kırmızılı yönetime dönük tepkilerini sürdürdü.

Karşılaşmanın son bölümünde tribünlerden, "Yönetim istifa" ve "Dursun Özbek istifa" tezahüratları yapıldı. Öte yandan, müsabakayı 7 bin 519 futbolseverin takip ettiği açıklandı.