Sözleşmesi bitecek bazı oyuncular ve kiralık isimler için kararlar büyük oranda verilirken, sezonun kalanında gösterecekleri performanslar da etkili olacak. Bazı isimler içinse karar verildi.

YUTO NAGATOMO

Asya'da transfer dönemi hala kapanmadı ancak Yuto Nagatomo kendisine yeni bir kulüp bulamadı. Sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Japon yıldızla vedalaşılacak.

MARIANO

Süper Lig'in ikinci yarısına mükemmel bir giriş yapan 33 yaşındaki oyuncu, bu performansını sezon sonuna kadar sürdürürse 1 yıllık yeni sözleşme yapılması gündemde. Hem yaşı hem de sezon içerisindeki dalgalı performansı nedeniyle gitmesi daha yüksek ihtimal...

MARIO LEMINA

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, kalmasını istiyor ancak şartlar zorlu. 26 yaşındaki Gabonlu orta saha oyuncusunun satın alma opsiyonu 16 milyon euro. Galatasaray, Southampton ile görüşerek fiyatı indirmeye çalışacak. Alternatif plan ise oyuncunun 1 yıl daha kiralanması...

RYAN DONK

33 yaşındaki Hollandalı oyuncunun sözleşmesi sezon sonunda bitecek. Donk, kariyerine Galatasaray'da devam etmek istiyor ancak sezonun devamındaki performansı, yeni sözleşme konusunda etkili olacak.

JEAN-MICHAEL SERI

Özellikle sezonun ilk yarısında performansı beklentilerin çok uzağında kalan Seri, ikinci yarıyla birlikte kendini toparlamaya başladı ancak hala öne çıkan bir performans sergileyemedi. 18 milyon euroluk satın alma opsiyonu nedeniyle yola devam edilmeyecek.

SELÇUK İNAN

35 yaşındaki orta saha oyuncusunun sezon sonunda futbolu bırakması bekleniyor. Galatasaray'ın kaptanının jübile kararı sonrası Hasan Şaş ve Ümit Davala gibi Fatih Terim'in ekibinde olacağı tahmin ediliyor.

YOUNES BELHANDA

Sözleşmesi 2021'de bitecek olan Younes Belhanda'dan bonservis geliri elde etmek için bu yaz son şans olacak. Galatasaray, yıllık kazancı 4 milyon euro'ya yaklaşan Belhanda'nın hem bu yükünden kurtulmak hem de FFP açısından elde edilecek her türlü gelir kritik...

HENRY ONYEKURU

Nijeryalı oyuncu, Florya'dan ev tuttu ve en azından 1 sezon daha Galatasaray'da kalmak istiyor. Galatasaray'ın planı ise Onyekuru'yu öncelikle bonservisiyle birlikte almak. Monaco ile görüşmelere kısa sürede başlamak isteyen Galatasaray, Onyekuru'nun ileride yüksek bir bonservisle satılacağını da düşünüyor.

FLORIN ANDONE

Kiralık sözleşmesi bitecek olan Florin Andone, oynadığı dönemde özverisiyle dikkat çekse de aynı başarıyı skora yansıtamadı. Falcao'nun yedeği olarak alınan Andone de sadece 6 lig maçında forma giyebildi. 26 yaşındaki Romen futbolcuyla sezon sonunda vedalaşılacak.

Kaynak: Sporx