Bu iki oyuncu için tok satıcı konumuna gelen Cimbom, Marcao için 13, Luyindama için ise 15 milyon Euro istiyor.

LUYINDAMA, EVERTON'IN RADARINDA

Galatasaray'ın başarılıi stoperi Christian Luyindama, West Ham ve Aston Villa'nın ardından şimdi de Everton'ın radarına girdi.

Liverpool yerel basınından “everton.vitalfootball.co.uk”un haberine göre; Demokratik Kongolu stoper, Maraş Kumbulla ve Jean-Clair Todibo ile Everton’un transfer listesinde yer alıyor.

CHRİSTİAN LUYİNDAMA KİMDİR?

1.91 boyundaki oyuncumuz, futbol kariyerine Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nin DC Motema Pembe takımında başladı. 2015’in Ocak ayında SM Sanga Balende takımına transfer olan Luyindama, burada geçirdiği yarım sezondan sonra TP Mazembe’ye transfer oldu ve burada bir buçuk sezon geçirdi.

2016 – 2017 sezonunun devre arasında kiralık olarak Standar Liege’e transfer olan Luyindama, 6 maçta forma giyerek 1 gol ve 1 asist üretti.

2017 – 2018 sezonun başında bu kez bonservisiyle beraber Standard Liege forması giyen Luyindama, burada geçirdiği bir buçuk sezonda 52 lig, 8 UEFA Avrupa Ligi, 7 Belçika Lig Kupası, 1 defa da Belçika Süper Kupası olmak üzere toplam 68 maçta yer aldı. Bu karşılaşmalarda 7 kez rakip fileleri havalandırdı.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti Milli Takımı formasını ilk kez 10 Haziran 2017 tarihinde giyen Luyindama, toplam 7 kez milli takımda görev aldı.

Geçtiğimiz sezonun devre arasında Standard Liege’den kiraladığımız futbolcu, toplam 17 maçta forma giydi ve 1 gol 1 asistlik performans gösterdi. Christian Luyindama, takımımızın kazandığı 22. Spor Toto Süper Lig ve 18. Türkiye Kupası şampiyonluklarında önemli katkı sağladı.