Yeni yönetim, Bankalar Birliği anlaşması kapsamında takım bütçesinde yüzde 20’lik kesinti yapmak zorunda. Maksimum 40 milyon euro’luk bütçeyle takım kurulacak. Bunun üzerine bir de pandemi yüzünden yaşanan tahmini 300 milyon TL’lik zarar ve Şampiyonlar Ligi’nin kaçırılmasıyla elden uçup giden tahmini 500 milyon TL eklendiğinde ciddi bir sıkıntı baş gösterecek.

Kulübün ekonomi uzmanlarına göre 40 milyon Euro’luk takım bütçesi bile Galatasaray'ı mali anlamda büyük sıkıntılara sürükleyecek. Bu yüzden Sarı-kırmızılıların ekonomi uzmanları sundukları raporda takım bütçesinin gelecek sezon 30 milyon Euro ile sınırlandırılmasını istedi. Cengiz yönetimi raporu tüm başkan adaylarına sundu.

En güçlü başkan adayı Hamamcıoğlu da, “Galatasaray'ın futbol şubesinin bütçesini yüzde 40 küçültmezseniz ayağa kalkamazsınız.” itirafında bulundu.

Işın Çelebi: "Başkanlık için her yerden telefon yağıyor"

Galatasaray'da 29 Mayıs'ta yapılması planlanan seçim öncesi Işın Çelebi başkan adaylığını açıklamaya hazırlanıyor.

Cumhuriyet'e konuşan Çelebi, "Galatasaray camiası, büyük bir mutabakatla göreve çağırıyor. Herkese çok teşekkür ediyorum. İnsanlar benim adıma imza toplamaya başladılar, başkan adayı olmamı çok istiyorlar. Ben de arkadaşların karşısında geri adım atamam. Türkiye'nin her yerinden telefonlar yağıyor. Bu, bir makam, mevki, kartvizit için değil; bütün Galatasaray'ın bir arada olacağı, camiayı kucaklayacak bir hareket olarak gelişiyor. Ben sadece bunun içinde olan bir insan olacağım" dedi.

(Fotomaç)