Nef Stadı'nda oynanacak Galatasaray - Barcelona maçını İtalyan hakem Daniele Orsato yönetecek. Bu akşam TSİ 20.45'te başlayacak ve Exxen'den naklen yayınlanacak.

11'LER:

Galatasaray: Pena, Boey, Nelsson, Marcao, Aanholt, Taylan, Berkan, Cicaldau, Kerem, Babel, Gomis.

Barcelona: Ter Stegen; Dest, Eric García, Araujo, Jordi Alba; De Jong, Busquets, Pedri; Adama Traoré, Aubameyang, Ferrán.

DÜNYANIN GÖZÜ BU MAÇTA

Galatasaray’ın Barcelona’yı ağırlayacağı Avrupa Ligi Son 16 Turu rövanş mücadelesi, gecenin en dikkat çeken maçı olacak. Dev mücadele, tam 123 ülkede naklen ekranlara gelecek. İspanyol devi, maçın hangi ülkede saat kaçta başlayacağını dünya haritası üzerinde belirttiği bir görselle taraftarlarına duyurdu.

ÜLKE PUANI İÇİN KRİTİK MAÇ

Galatasaray bu akşam tarih yazarsa, Türkiye'nin UEFA'daki 15.'lik mücadelesi devam edecek. Aksi taktirde 2023-24'te Avrupa'ya 5 değil, 4 takım göndereceğimiz resmen kesinleşecek.

Bu akşam kağıt üzerinde Galatasaray-Barcelona karşılaşacak ama işin aslı Aslan, Türk futbolu için sahaya çıkacak. Eğer bugün Avrupa’daki tek temsilcimiz Sarı- Kırmızılılar, Barça’yı yenerek adını Avrupa Ligi çeyrek finaline yazdırırsa, ülkemize 600 puan kazandıracak ve UEFA Ülke Sıralaması’ndaki 15.’lik savaşında Türkiye’ye altın değerinde puanlar kazandıracak. Aksini düşünmek bile istemiyoruz.

Aslan, rakibine elenirse Avrupa’da takımımız kalmayacak. Şu an sıralamada 27.100 puanla 19. sırada yer alan Türkiye’nin 15.’lik rüyası sona erecek. Eğer sezonu 15. bitiremezsek; 2023-24 sezonunda Avrupa’ya 5 yerine 4 takımla, Şampiyonlar Ligi’ne 2 yerine 1 takımla gideceğiz, Avrupa Ligi’ne de 1 yerine hiç takım gönderemeyeceğiz.

15.'LİK SENARYOSU

2023-24’te Avrupa’ya katılım (Eğer 15. olursak)

Lig şampiyonumuz: Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu.

Lig ikincimiz: Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turu.

Türkiye Kupası şampiyonu: Avrupa Ligi 3. ön eleme turu.

Lig üçüncümüz: Konferans Ligi 2. ön eleme turu.

Lig dördüncümüz: UEFA Konferans Ligi 2. ön eleme turu.

(Not: Bu katılım şartları; şu anki sıralamamıza göre, 2021-22 UEFA Ülke Katsayı Sıralaması’na göre uygulanacak ve 5 takımla temsil edileceğiz.)

19.'LUK SENARYOSU

2023-24’te Avrupa’ya katılım (Şu an 19. sıradayız)

Lig şampiyonumuz: Şampiyonlar Ligi 1. ön eleme turu.

Lig ikincimiz: UEFA Konferans Ligi 2. ön eleme turu.

Türkiye Kupası şampiyonu: UEFA Konferans Ligi 2. ön eleme turu.

Lig üçüncümüz: UEFA Konferans Ligi 2. ön eleme turu. (Not: Bu katılım şartları; şu anki sıralamamıza göre, 2021-22 UEFA Ülke Katsayı Sıralaması’na göre uygulanacak ve 4 takımla temsil edileceğiz.)

İKİ TAKIMIN EKSİKLERİ

Galatasaray'da tek eksik Arda Turan. Ayrıca UEFA listesine yazılmayan Omar Elabdellaoui de Barcelona'ya karşı mücadele edemeyecek.

Barcelona'da Dani Alves UEFA Avrupa Ligi kadrosunda yer almazken, sakatlıkları bulunan Ansu Fati, Sergi Roberto, Samuel Umtiti, Alex Balde ve Ez Abde kadroda yer almıyor.

LAPORTA, GALATASARAY LİSESİNİ GEZDİ

Futbol takımımızın, UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu 2. ayak maçında bugün saat 20.45’te Barcelona ile karşılaşacağı mücadele öncesi iki kulübün başkan ve yöneticileri bir araya geldi. Başkanımız Burak Elmas ve Barcelona Başkanı Joan Laporta, Galatasaray Lisesi’ni ve Galatasaray Müzesi’ni ziyaret etti.

Başkanımız Burak Elmas ve Barcelona Başkanı Joan Laporta, ziyaret sırasında Galatasaray Televizyonu’na özel açıklamalarda bulundu. Başkanımız ziyaretle ilgili olarak, “Barcelona’da konuşmuştuk Galatasarayımızın kurulduğu ocağı, tarihini anlatmıştık. O da burayı görmek istedi. Lisemizde çok önemli bir ağırlama gerçekleştiriyoruz. Lisemizin tarihini, dolayısıyla kulübümüzün tarihini kendine anlattık.” ifadelerini kullandı.

Galatasaray’ın tarihine hayran kaldığını belirten Barcelona Başkanı Joan Laporta ise sözlerini şöyle sürdürdü:

''Hayran kaldım ve büyülendim. Bu güzellikte bir yer aynı zamanda tarih dolu, bizlere bakan koskoca bir geçmiş var. Burada birçok duygu var. Tarih ve eğitim iç içe. Biz Burak Başkan ile Barcelona’dayken, o hep Galatasaray bir kulüpten daha fazlası diyordu. Biz de bunu kendimiz için söyleriz. Barcelona bir kulüpten fazlasıdır. Ben de başkanın söylediklerini düşünüyordum, anlamaya çalışıyordum. Şimdi çok iyi anladım.''

(GsGazete / Fanatik)