Galatasaray'da Gomis'in ayrılığının ardından yapılamayan forvet transferi, Trabzonspor karşısında alınan 4-0'lık yenilgi ve Belhanda'nın gördüğü kırmızı kart sadece iki gün içerisinde rüzgarı terse çevirdi.

Süper Kupa'yı Akhisar'a kaybetmesine rağmen sezona Emre Akbaba transferi ile ivme yakalayan ve sezona da üçte üç ile başlayan Galatasaray'da, Trabzonspor karşısında alınan yenilginin ardından adeta taşlar yerinden oynadı.

Trabzonspor karşısında son dönemin en vasat performanslarından birini sergileyen sarı-kırmızılı takımda teknik direktör Fatih Terim maçın ardından yönetime transfer mesajı gönderirken; Belhanda'nın kırmızı kartı bardağı taşıran son damla oldu.

Transfer döneminin son gününde Nice'ten gelen 2 milyon euroluk kiralama teklifini reddeden sarı-kırmızılı kulüp, performansıyla her zaman tartışma konusu olan Belhanda'yı takımda tutma kararı almıştı.

BELHANDA'NIN YILLIK GİDERİ; 4.2 MİLYON EURO

Dursun Özbek döneminde Galatasaray'a 8 milyon euro bonservis bedeli ile transfer edilen Belhanda'nın sarı-kırmızılı kulüpten aldığı 3.35 milyon euroluk yıllık ücreti de tartışma konusu oldu.

Belhanda'nın sözleşmesi şu şekilde;
-Bonservis bedeli:8 milyon euro
-Yıllık ücreti: 3.35 milyon euro
-Puan primi: 5 bin euro
-25+ Puan primi: 100 bin€
-Şampiyonlar Ligi primi: 500 bin euro
-Her bir 25 maç primi: 250 bin euro

FEGHOUILI'NİN YAZARI; 4.3 MİLYON EURO

Belhanda'nın yanı sıra Galatasaray'^da tartışma konusu olan bir diğer isim de Feghouli oldu. Bu sezon Fatih Terim tarafından kadroda düşünülmeyen ve yedek kulübesine mahkum olan Cezayirli futbolcu, transfer döneminde elden çıkatılmak istenmişti ancak talibin olmaması nedeniyle süreç askıda kalmıştı.

-Bonservis bedeli: 4.2 milyon euro
-Yıllık ücreti: 3.8 milyon euro milyon euro
-Sözleşme süresi: 5 yıl
-Şampiyonlar Ligi primi: 200 bin euro
-Puan primi: 5 bin euro
-Her bir 10. maç primi: 75 bin euro
-Her bir 20. maç primi: 75 bin euro