Sezonun flaş ekibi Akhisar Belediyespor yeni sezon için Avrupa Kupası iddiasını sürdürüyor... Ege ekibi oynadığı futbolla taraflı, tarafsız herkesin takdirini kazanıyor... Yeşil siyahlıların elde ettiği sonuçlar ve flaş çıkışında büyük payı olan teknik direktörü Cihat Arslanformasını giydiği eski takımı Galatasaray’ı, bugünkü rakibi Fenerbahçe’yi, Türk futbolu ve hedefleri hakkında konuştu...

G.Saray’a karşı neden şansınız tutmuyor?

- Onlara karşı iyi de oynuyoruz. İnanın Galatasaray2a karşı galip gelmeyi çok istiyorum. Beşiktaş maçına giderken baktım ki taraftarları kötü sözler sarfediyor. Şaşırdım. Sordum, “Neden bağırdılar?” diye. Beşiktaş ve Fenerbahçe’yi yenip, Galatasaray şampiyonluğa giderken en kritik zamanda onlara mağlup olduk diyeymiş tepki. Bunu silmek için çok uğraşıyorum.

"TAKIM HOCASINA GÖRE ŞEKİLLENMELİ"

HAMZAOĞLU, Denizli… G.Saray’dan ayrılmalarına ne diyeceksiniz?

- Hamza Hoca’nın gönderiliş şekli o günkü şartlara göre yanlıştı. Mustafa Hoca, karar verdi gitti. Bence yönetim sezon sonuna kadar Mustafa Hoca’yı tolere edebilir ve yollarını ayırmazdı. Şimdi Hamza Hoca, Mustafa Hoca hatalı. Peki bu işin içinde olanların hiç mi hatası yoktu. Başarıda herkes çıkıyorsa fotoğrafa ve “Ben de varım” diyorsa, başarısızlık neden bir kişiye kalıyor? Başarısızlık sadece teknik direktöre ait değil bence. Takım hocasına göre şekillenmeli. Bir oyuncu grubu var ve onlar kendisine göre hoca arıyor. Ben tabloyu öyle görüyorum. Hiç bir tane kadro dışı kalan oyuncu oldu mu? Olmadı. Ama gönderilen Türkiye’nin en değerli iki hocası oldu. Galatasaray’ın sorunu sadece hoca değil.

“İŞE İTAAT, FUTBOLCUNUN GÖREVİDİR”

Galatasaray’ın sorunu ne?

- Şu anki kadrosu, Süper Lig’de yüzde 100 şampiyonluğa oynar. Ama enerji ve sinerjiye bakarsanız, oynamaz. En azından bu puan ve bulunduğu yer Galatasaray’a yakışmıyor. Duyumlarımız, antrenman modelini beğenmeyen bir takımdan bahsediliyor. İşe itaat etmek de futbolcunun görevidir. Her futbolcuya göre bir antrenman modeli, taktik belirlersek o zaman teknik direktöre gerek kalmaz ki.

Oyuncular teknik adam gönderebilir mi?

- Sayıya bağlı, yere bağlı, yetkiye bağlı. Burada futbolcu grubunun sayısı da önemli. 1-2 tane olur, mücadele edersiniz. Ama bir de işin yönetici kısmı var. O payeyi verdiyse futbolcuya, bu olabilir. Büyük kulüplerde böyle şeyler olmaması lazım. 

G.SARAY’IN BAŞINDA OLSAM ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRİRİM!

HAYALİNİZDE Galatasaray hocalığı var mı?

- Ben teklif beklemem. Akhisar ile sözleşmem var. Ama ben Galatasaray’a gelsem çehresini değiştiririm. Bunu iddialı söylüyorum. Ben oradaki futbolcuları ikna edeceğimi de, otoriteyi sağlayacağımı da biliyorum. Onlara karşı taktiksel, teknik olarak ne verilmesi gerektiğine de inanıyorum, biliyorum. Mütevazılık yapmayacağım bu konuda.

“HEDEFİM AVRUPA”

- Günün birinde bir yerlerde olacağımı da biliyorum. Sadece, G.Saray değil benim hayalim. Ben Avrupa’ya gitmek de istiyorum.

MAÇ SEÇMEDEN SAHAYA ÇIKARIZ

BÜYÜKLERE karşı iyi sonuç almanın sırrı ne?

- Aslında genel çizgimiz iyi. Büyük ya da küçük maç diye bakmıyorum. Rakiplerin gücünü ortaya koyarak eksik ve fazla yönlerimizi, rakibe göre stratejimizi belirliyoruz. “Kazanabiliriz”i anlatıyorum.

RODALLEGA GOMEZ VE RVP İLE OYNAR 

Rodallega büyük takımlarda oynayabilir mi?

- Rodallega, son oynadığımız Galatasaray kupa maçında rakibin elinde olsa bizi 3-1 ya da 4-1 yenebilirlerdi. O her takımda oynar. Kapasitesi ve gücü var. Beşiktaş alır, Mario Gomez ile oynar. F.Bahçe’de Van Persie’yle birlikte oynar.

SADECE SAVUNMA YAPARAK FENER’İ YENEMEZSİN

Fenerbahçe’yi nasıl durduracaksınız?

- Çok ekstra, farklı bir silahımız yok onlara karşı. Kurguda birkaç ufak değişiklik yapabiliriz ama yine biz sahada kazanmanın yollarını arayacağız. Öncelikle Fenerbahçe’nin çok önemli dinamikleri var. Bunları ortadan kaldırmanız lazım. Bir kere iştahlı oynuyorlar. Önde basmayı seviyorlar. Önde basan takıma karşı da sizin karşı bir hamlenizin olması lazım. Bunu biz kabullenerek Fenerbahçe’yi yenemeyiz.

- Bizim de bir taarruz başlatmamız lazım. En iyi savunma hücumdur, bunu yapmamız lazım. Fenerbahçe’ye karşı kendi kalemizi savunarak kazanamayız.

Bir sürpriz bekliyor musunuz lidere karşı.

- Türkiye’nin de asıl sorunu sürdürülebilirlik. L.Moskova ve Beşiktaş maçlarında ekstra bir oyunları vardı. F.Bahçe şu an Türkiye’nin en formda takımı görünen Beşiktaş’ı ilk yarıda çok üstün oynayarak yendi. F.Bahçe’ye karşı şöyle yaparız, böyle yaparız demek hayalcilik olur.

HAKEMLİK BU ÜLKEDE ZOR

Türk hakemleri için ne diyeceksiniz?

- Ülkemizde hakem olmak teknik adam olmaktan daha zor. Çünkü öyle bir kolaycılığa gelmiş ki iş. Saha içinde 22 demeyeyim ama 10-15 futbolcu hakemi kandırmaya, aldatmaya yönelik oynuyor. Haksız kazanç elde etmeye çalışan bir grup var. Buna biz kendimizi de koyalım. O zaman, orada hakem çok sağlıklı maç yönetemez ki. Mesela, Galatasaray-Trabzonspor maçında bir oyuncu kalkıp ‘Bu penaltı değil’ dese, ne olurdu? 

ARSLAN KİMDİR?

Şampiyonlar Ligi golüyle tarihe geçti

9 ŞUBAT 1970 Balıkesir doğumlu. Galatasaray dahil 10 takımda forma giydi. Sarı kırmızılı takımın Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk golünü Spartak Moskova kalesine atarak tarihe geçti. Kasımpaşa'da başladığı hocalık kariyerinde, Kocaeli, Eyüp, Bolu, Göztepe, Karşıyaka, İstanbul BŞB, Şanlıurfa, Balıkesir’i çalıştırdı. Akhisar Bld. ile iyice parladı.