Divan Başkanı İrfan Aktar açılış konuşmasında Berkin Elvan'ın ölümü ile ilgili kısa bir konuşma yaptı. Bu arada bir üyenin Berkin Elvan için bu haftaki maç sonrasındaki ilk maçta siyah forma ile çıkılması önerisi okundu.

ÜNAL AYSAL KATILAMADI

G.Saray Başkanı Ünal Aysal'ın bir gün ertelendiği için katılamadığı divan toplantısında Yönetim Kurulu'nun büyük bir bölümü hazır bulundu.

Divan Toplantısı'nda önümüzdeki hafta yapılacak Mali Kongre öncesinde hazırlanan bütçe bilgileri muhasip yönetici Mete İkiz tarafından slayt gösteri ile sunuldu. Mete İkiz yaptığı sunumda şu bilgileri açıkladı.

Kulübün ve şirketlerin borç yapısı ayrı ayrı bütçelendi. Bu yüzden kulüp şirketlerden alacaklı duruma geldi. Çünkü sermaye artırımı için ayrılmış olan kaynak burada kulüp bünyesinde birikti. Dolayısıyla toplam alacakta 206 milyon tl çıkış oldu. Gerçek anlamda 27.4 milyon tl kulübün şirketlerinden alacakları var.

Kulüp bazında bu yıl net bütçe açığı 103 milyon dolar.

Konsolide borç şirketlerle beraber anlamında. 172 milyon tl. Ancak Sportif A.Ş de birikmiş sermaye artırımı için ayrılan para var.

Toplam 597 milyon alacak var. 1 milyar 152 milyon tl toplam borç. Asıl borç 638 milyon tl.

Satış gelirleri bu yıl 405 milyon tl den 492 milyon TL'ye yükseldi. Bu sezon gelir artışı ile G.Saray Kulübü Avrupa'nın geliri en yüksek kulüpleri arasında 17. sıraya yükseldi.

Kur farkından bu sene 38 milyon TL zarar edildi.

Banka kredi borcunda artış gözlendi. Kredi borcunun 233 milyon tl olduğu kaydedildi. Bu borcun 144 milyon TL'sinin kısa vade olduğu ve bu yüzden önümüzdeki yıl nakit zorluğu yaşanabileceğine dikkat çekildi.

Gelir gider farkı sonrasında 261 milyon dolar borç tespit edildi.

Sermaye artışı sonrasında kulübün hisse payı yüzdesi yükseldi. Sermaye artırımın ikinci aşamasında küçük yatırımcıların katılması durumunda 77 milyon tl kulübe girecek, katılmamaları halinde ise hisse değeri yüzde 71'e yükselecek.

Külübün 115 milyon dolar nakit riski olup, buna karşın maddi duran varlıkların bu riske karşı bulunduğu sunumda yer aldı.