Derbi yenilgisiyle zirve yarışında lider Beşiktaş’ın 9, F.Bahçe’nin 8 puan gerisinde kalan G.Saray’a ne oldu da düşüşe geçti?

İşte geçen sezon lig, Ziraat Türkiye Kupası ve TFF Süper Kupa şampiyonluğu yaşayan 4 Yıldız’lı Aslan’daki çöküşün nedenleri:

1 Florya’da düzen bir türlü sağlanamadı. Önce Cüneyt Tanman sonra Mehmet Özbek en son da Cenk Ergün, Florya’dan sorumlu ilan edilse de Florya’da ne aile ortamı ne düzen sağlanabildi

2 Gidenlerin yeri bir türlü dolmadı. Melo transferin son günü, Telles ve Bruma da kiralık olarak gönderildi. Ancak bu üçlünün yokluğu geride kalan süreçte ciddi bir biçimde hissedildi.

3 Üç kulvarda birden yarışacak G.Saray için “Takım yeterli” dendi. Ancak ne kulübeden herhangi bir katkı oldu ne de takım içindeki rekabet sağlanabildi. Forma rekabeti hiçbir zaman yaşanmadı. 
 
4 Yedek oyuncular kendini hazır tutamadı. Tarık Çamdal, Koray Günter, Jem Karacan, Sinan Gümüş gibi isimler neredeyse süre alamadı. Az da olsa şans bulan oyuncular da tel tel döküldü. 
 
5 Transfer edilen oyunculardan Lukas Podolski haricinde hiç kimse kendini gösteremedi. Bilal Kısa, Rodriguez, Jem Karacan, Lionel Carole ve Jason Denayer beklenen performansa bir türlü ulaşamadı.
 
6 Çeşitli sebeplerden yaşanan sakatlıklar Aslan’ı bu sezon eksik bıraktı. Denayer, Carole, Hamit uzun süre takımdan uzak kaldı. Takımın golcüsü Burak bu sezon 2. kez adalesinden sakatlandı.
 
7 Takım içinde yaşanan tükenmişlik sendromuna, kaybedilen heyecana bir türlü çözüm getirilemedi. Özellikle Atletico Madrid ve önceki günkü Beşiktaş derbisindeki silik görüntü G.Saray’a hiç yakışmadı. 
 
8 Taraftarlar ile Dursun Özbek yönetiminin yıldızının bir türlü barışmaması ve bunların protestolara dönüşmesi takım üzerinde ekstra baskı yarattı. Derbi yenilgisiyle protestoların dozajı da arttı. 
 
9 Joker olarak alınan Kevin Grosskreutz’un sözleşmesinin yetişmemesinden dolayı evdeki hesap çarşıya uymadı. Ocakta dönmesi beklenirken ülkesine dönmek istemesi de yeni bir krize neden oldu.  
 
10 Hamza hocanın bir anda gönderilmesi takım içinde şaşkınlık yaşattı. Bu operasyonda yapılan yanlış zamanlama da durumu daha zorlaştırdı. Mustafa Denizli, Milli Takım arasında gelmiş olsa sarı-kırmızılılarla 12 gün fazladan çalışma şansına sahip olacaktı.