Gençlerbirliği karşısında tam 36 orta ve 79 da uzun pas deneyen Galatasaray tam bir hayal kırıklığı yaşadı… 6’sı Mariano’dan olmak üzere Galatasaray’ın sadece 10 ortası isabetli oldu. 8’eri Maicon ve Serdar Aziz olmak üzere atılan uzun topların ise sadece 44’i isabetli buldu. Feghouli (6-1) ve Belhanda’nın (5-1) attığı 11 ortanın sadece 2’si yerini buldu. İki kanat beki Mariano (9-2) ve Nagatomo’nun (5-1) 14 uzun topundan sadece 3’ü yerini buldu.

Galatasaray, Cüneyt Çakır ile gol bile atamıyor

Pazartesi akşam Gençlerbirliği karşısında yenilen Galatasaray, Cüneyt Çakır'ın yönettiği son 9 maçın 5'inde gol atamadı. Bu maçların 6’sını da kazanamadı. Çakır, sarı-kırmızılıların 21 deplasman maçını yönetti. Bu maçlarda sadece Galatasaray sadece 7 galibiyet alabildi. Gençlerbirliği 5 yıl sonra Galatasaray’ı mağlup ederken, Ankara ekibi Başakşehir ve Beşiktaş'tan sonra Galatasaray'ı da mağlup etmeyi başardı. Maç öncesinde Galatasaray ligde kalesinde gördüğü son 9 golün 8 ve son 6 golün tamamı duran toplardan gelmişti. Pazartesi akşam Gençlerbirliği’nin Alper’le attığı gol ise hızlı ataktan atıldı.

Muslera kadar topla oynayan Gomis, kaleyi göremedi

Galatasaray bu sezon Süper Lig'de Gomis'in forma giyip de gol atamadığı 11 maçta 3 galibiyet alabildi. 2 beraberlik ve 6 yenilgi çıkardı. Pazartesi akşam attığı 2 şutta da kaleyi bulamayan Fransız ancak Muslera kadar (34) topla buluşabildi. Sadece 2 kafa topu alıp, 4 top kaybetti.