Yunanistan medyası, Perşembe akşamı oynanacak Fenerbahçe-Olympiakos maçı öncesinde Türk güvenlik güçlerinin Galatasaray’ın intikamını alacağını iddia etti. Sezon öncesinde Galatasaray’ın Olympiakos’la hazırlık maçı oynamak için Atina’ya yaptığı sefer sırasında çıkan olayları unutmadığı iddia edilen Türk makamlarının Yunan takımının kafilesine büyük zorluklar çıkaracağını gündeme getirdiler.

Neler olmuştu?

Sezon başında Galatasaray, Olympiakos ile hazırlık maçı için Yunanistan’a gitti. Sarı-kırmızılıların tüm organizasyonu ve belgeleri hazır olmasına rağmen Yunan makamları işi yokuşa sürdü. Ekstra test talep edildi. Bunun üzerine Galatasaray kafilesi Fatih Terim’in de talebiyle havalimanından bile ayrılmadan İstanbul’a döndü.

Vitor Pereira: Herkes teknik direktör, herkes benden iyi biliyor

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Olympiakos maçı öncesinde açıklamalarda bulundu.

Eleştirilerle ilgili açıklama yapan Vitor Pereira "Eğer eleştirilmek istemiyorsanız başka bir iş yapmanız lazım çünkü futbol bu. İnsanlar futbolu kafelerde, barlarda, işte sürekli konuşurlar. Aslında futbolun sihri de bu. Eleştiri de futbolun sihirli yönlerinden biri. İnsanlar ne yaptığınızı, metodolojinizi bilmiyorlar ancak konuşuyorlar. Herkes teknik direktör, herkes benden daha iyi biliyor. Onların karar vermeleri, sahaya gitmeleri gerekmiyor. Sadece izleyip, eleştiriyorlar. Bu benim için iyi bir şey. Beni canlı hissettiriyor. Ben buradayım ve hayattayım ki benim hakkımda konuşuyorlar. Futbol benim tutkum ve söylenenleri de kabul etmem gerekiyor." dedi.

UEFA Avrupa Ligi'ndeki iddialarıyla ilgili soruyu yanıtlayan Pereira "Hedefimiz maçı kazanmak. Grupta birbirine çok yakın takımlar var. kalite olarak farklılıklar olsa da benzer takımlar. Bu grupta herhangi bir takımın diğerinden çok üstün olduğunu düşünmüyorum. Lider olmak için yarışan 4 takım var. Biz de elimizden geleni yapacağız 3 puan için. Avrupa Ligi'ni kazanmak istiyorum dememi mi bekliyorsunuz? Ben gerçekçi biriyim. Benim takımım savaşacak, elinden geleni yapacak. Benim için en önemli maç bir sonraki maç." açıklamasını yaptı.

(Fotomaç)