Sarı-Kırmızılı kulüp, yıllardır alışılmış transfer hamlelerinin dışına çıkarak, maaş yükü fazla ve yaşı yüksek isimlerden vazgeçerek, genç oyuncular üzerine yatırım yaptı.
 
Toplam 11 oyuncuyu renklerine bağlayan Cim Bom'un yeni transferlerinin yaş ortalaması 23.5 oldu. Ancak yönetime yakın kaynaklar, gençleşme operasyonunun henüz tamamlanmadığını ve devre arasında aynı sistemle devam edeceğini belirtiyor. Plana göre ocak ayında birer 8 numara, sağ bek, stoper ve kaleci alınacak, bu oyuncular hem gençlerden hem de ağırlıklı olarak yerlilerden tercih edilecek.

OCAK AYINDA DEVAM

Operasyonun devamı için ayrı bir toplantı ya da raporlama olmayacağı, belirlenen mevcut isimler üzerinden çalışmaların, tıpkı yaz transfer dönemindeki gibi süreceği öğrenildi. Galatasaray Yönetimi'nin, dış transfer kadar iç transfere de önem verdiği, teknik patron Fatih Terim'le birlikte mevcuttaki maliyeti yüksek oyuncularla yavaş yavaş yolların ayrılacağı ve kabuk değişiminin bu şekilde tamamlanacağı ifade ediliyor.

İLK İSİM İSMAİL ÇOKÇALIŞ 

Galatasaray'ın devre arasına kadar transferini bitirmeye çalışacağı ilk isim, Bursaspor'un 21 yaşındaki sağ beki İsmail Çokçalış olacak.

İSMAİL ÇOKÇALIŞ KİMDİR?

İsmail Çokçalış, 21 Haziran 2000'de Bursa'nın Osmangazi ilçesinde dünyaya geldi. 2012 yılında Vakıfköy'e giriş yapan ve Bursaspor formasıyla futbol hayatına başlayan İsmail, alt yaş gruplarında boy gösterdikten sonra 2018 yılında profesyonel oldu. 2019'da Misli.com 3. Lig ekiplerinden Karacabey Belediyespor'a kiralanan İsmail, 15 resmi maça çıktıktan sonra kulübüne geri döndü. Geçtiğimiz sezon 11 maça çıkan sağ bek oyuncusu, bu sezon ise dikkatleri üzerine çekti. Transfer yasağı bulunan Bursaspor'da forma şansı bulan ve sergilediği performansla alkış toplayan 20 yaşındaki oyuncu, 16 resmi maçta 1 gol, 1 asistlik katkı yaptı.

Milli Takım formasını U16'da 4, U17'de 2, U18'de 1, U19'da 4, U20'de 1 kez giyen İsmail, şu sıralar U21 Takımımız'ın en önemli isimleri arasında yer alıyor. Asıl mevkiisi sağ bek olan İsmail, görev verilmesi halinde sağ kanatta da forma giyebiliyor.

(Fanatik)