Son zamanlarda Galatasaray'a transfer olacağı konuşulan Onur Kıvrak için Galatasaray'da yönetim, Trabzonspor'dan ayrılacak olan 30 yaşındaki file bekçisine ''Sorunlarını çöz öyle gel'' dediği ortaya çıktı.

Sözleşmesini tek taraflı feshetmek için Trabzonspor yönetimi aleyhine işlem başlatan Onur Kıvrak, Galatasaray yönetiminden haber bekliyor. 1.6 milyon Euro alacağı bulunan Onur için Galatasaray yönetimi hiçbir şekilde Trabzonspor yönetimiyle temas kurmadı. Beşiktaş’ın da Burak Yılmaz’a dediği gibi, “Trabzonspor’la sorunlarını hallet ondan sonra görüşelim.'' dediği öğrenildi.

Onur Kıvrak kimdir?

1988 yılında Manisa'nın Alaşehir ilçesinde doğan Onur, 1 yaşındayken ailesi İzmir'e yerleşti. 8 yaşındayken oturduğu semtin takımı olan Yeşilova'nın seçmelerine katıldı ve başarılı olunca kulübe dahil oldu. İki yıl sonra da kendisine lisans çıkartıldı.Altı yıl boyunca A ve B Genç takımlarının yanı sıra Süper Amatör Lig'de mücadele eden takımda da yer aldı. Bu dönemde büyük kulüpler tarafından izlenilmeye başlanan Onur, bir hafta Bursaspor ve bir hafta da Galatasaray'da çalışmalara çıktı. 2004-05 sezonu başında profesyonel yapılma şartıyla 22.500 TL karşılığında Karşıyaka'ya verildi.İlk sezonunda takımda tecrübeli kalecilerin yer alması nedeniyle forma şansı bulamayan Onur, 21 Mayıs 2005'te Manisaspor'la oynanılan ve 2-1 kazanılan ligin son hafta maçında ilk kez resmî bir maça çıktı.2005-06 sezonunda ise Recep Biler ve Murat Akarsu'dan sonra üçüncü kaleci olan Onur, sezon boyunca hiçbir maçta forma giyemedi. Ertesi yıl ise Recep Biler'in yedeği oldu ve sadece ligin son haftalarında iki maça çıkabildi. Onur takımda forma şansı bulamaması nedeniyle Ersun Yanal'ın çalıştırdığı Manisaspor'la bir protokol imzaladı.Ancak daha sonra Karşıyaka ile sözleşmesini 2 yıl uzattı.2007-08 sezonu başında kaleci Recep'in takımdan ayrılmasıyla teknik direktör Engin İpekoğlu tarafından birinci kaleci yapıldı. O sezon oynadığı maçlarda çok iyi performans gösterdi ve Fenerbahçe, Galatasaray gibi büyük kulüplerin transfer listesine girdi. 

TRABZONSPOR TRANSFER SÜRECİ

Rıdvan Dilmen'in tavsiyesi üzerine Fenerbahçe tarafından takibe alınan genç futbolcu için sarı-lacivertliler 900 bin TL önerdi.Ancak bu teklifi Karşıkaya kulübünün reddetmesi üzerine araya giren Trabzonspor'a 510 bin € karşılığında satıldı. Onur Kıvrak, 15 Ocak 2008'de Trabzonspor'la 3,5 yıllık sözleşme imzaladı.Genç kaleci yeni takımındaki ilk maçına 24 Ocak'ta Gençlerbirliği ile oynanılan kupa maçında çıktı.Ligin son haftalarına kadar forma şansı bulamazken, 1-1 sona eren 26 Nisan 2008'deki Gaziantepspor maçında ilk kez bir Süper Lig maçında forma giydi.Son iki haftada da Trabzonspor'un kalesini koruyarak o sezon ligde 3 maça çıkıp, kalesinde 2 gol gördü. Ertesi sezon ise Tony Sylva'nın da transfer edilmesiyle birlikte Tolga Zengin'in ardından üçüncü kaleci konumuna düştü. Onur o sezon 2 kupa maçı haricinde, ligde hiçbir maçta forma giyemedi.Onur, 2010-11 sezonunda Kasımpaşa karşılaşmasında sakatlanmasından sonra 2011-12 sezonunda Süper Lig'de forma giyemedi.Teknik direktör Şenol Güneş tarafından hazırlık karşılaşmaları ve Türkiye Kupası karşılaşmalarında forma şansı almaya başlayan Onur Kıvrak, 2012-13 sezonunda tekrar formasına kavuştu.Sezona iyi bir başlangıç yapan Onur Kıvrak formasını bir daha kaybetmedi.Türkiye Kupası'nda Eskişehirspor'a karşı gösterdiği performansla ne kadar kaliteli bir kaleci olduğuna gösterip tekrar Türkiye Millî Futbol Takımı'na seçildi.2013-14 sezonuTolga Zengin'in Beşiktaş'a transferinin ardından kaptanlığa getirildi. 6 Aralık 2013 tarihinde Trabzonspor'la 2015-2016 sezonuna kadar olan sözleşmesini 2019-20 futbol sezonu sonuna kadar uzatmıştı.

MİLLİ TAKIM PERFORMANSI 

Onur Kıvrak, millî takımlara ilk kez U-16 takımıyla 2004 yılında çağrılmasına rağmen bu kategoride forma giyemedi. 27 Ocak 2005'te Ukrayna U-17 takımıyla oynanan özel maçta ilk kez bir millî forma giydi. Birkaç ay sonraki Avrupa 17 Yaş Altı Futbol Şampiyonası'nda şampiyonluk sevinci yaşadı.Aynı yıl Peru'da düzenlenen ve Türkiye'nin dördüncü olduğu 17 Yaş Altı Dünya Kupası'nda ise sadece bir maçta kaleyi korudu.Onur, 2009-10 sezonunda Trabzonspor'la başarılı bir sezon geçirirken, 3 Mart 2010'da Honduras ile oynanılan özel maç için geçici teknik direktör Oğuz Çetin tarafından ilk kez A Millî Takım'a çağrıldı.Ancak bu maçta forma şansı bulamadı.Sezon sonunda ise bu kez yeni teknik direktör Guus Hiddink tarafından millî takımın ABD kampı kadrosuna dahil edildi. Onur, 26 Mayıs 2010'da oynanılan ve kampın ikinci karşılaşması olan Kuzey İrlanda maçında ilk kez millî takımın kalesini korudu. İlk resmî maçına ise Volkan Demirel'in sakat olması nedeniyle 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri ilk maçında Kazakistan karşısında çıktı. Dört gün sonra 3-2 kazanılan Belçika maçında ise millî takımdaki ilk golünü yedi.