Fatih Terim göreve ilk geldiği dönemde stoper arayışlarına girmişti. O dönemde Muslera’ya, Atletico’da oynayan vatandaşı Godin’i çok beğendiğini anlattı. Muslera da, 2016 Ekim’inde 2-2 biten Kolombiya maçında kendisine bir gol atan Mina’yı işaret ederek “çok iyi bir genç” demişti. G.Saray, Mina için Barça’nın kapısını kiralama için Dünya Kupası’ndan önce çaldığında, “turnuva bitsin görüşürüz” cevabı almıştı. Gelinen süreçte ise Mina, Süper Lig için sadece bir hayal olarak kaldı.

MINA: KENDİM İÇİN EN İYİ KARARI VERMEYİ UMUYORUM

F.Bahçe ve G.Saray’ın istediği Yerry Mina, “kendim için en iyi kararı vermeyi umuyorum… hayatım için. Futbolda en önemli şey sürekli oynayabilmektir. Barça için her zaman daha iyi bir şeyler yapmaya çalışacağım, Kendim için, takımım için ve umarım ki nerede oynarsam oynayayım. Eğer Barcelona'da devam edersem yeniden başlamak zorundayım. Bunu en iyi şekilde yapmalıyım. Şimdiye kadar Barcelona'da mutluyum” dedi.

Lenglet'in imzası içinse “Barça'ya kendi şartları için geldi. Çünkü orada olmayı hak ediyor. Büyük takımların ilgilendiği bir oyuncuydu. Onunla paylaşacağım, ondan bir şeyler öğreneceğim. Ona iyi şansları dilerim” dedi.

Medyada çıkan transfer haberleri içinse, “şu anda kadar tek resmi olan şey, Valverde'nin kadrosunu yapmak için 5 deneyimli stopere sahip olması…”