Ara transfer döneminde West Bromwich Albion'a kiralanan Mbaye Diagne, Premier Lig'de sergilediği performansla Galatasaray'ın sorunlarına ilaç olacak. Takımı küme düşse de Premier Lig'de ortaya koyduğu futbolla birçok İngiliz kulübünün ilgilendiği ve temasta bulunduğu Diagne, sarı kırmızılıların bu sezon kadro planlaması ve transfer bütçesi adına elini rahatlatacak. Öncelikli olarak Halil Dervişoğlu'nun bonservisini almaya çalışan ve Brentford ile masaya oturmaya hazırlanan Galatasaray'ın eli Senegalli golcünün satışından kazanılacak para ile güçlenecek.

YARIM SEZONDA HAYRAN BIRAKTI

Yarım sezon forma giydiği West Bromwich'te 3 gol, 2 asistlik performans ortaya koyan Diagne, Watford, Brighton ile Crystal Palace'ın gündeminde. Bu sezon da UEFA Finansal Fair Play anlaşması gereği 'sattığın kadar al' yani geliri kadar bonservis ve kiralama bedeli harcaması yapması gereken Galatasaray, Diagne'nin transferinden elde edeceği gelirle artıya geçip Halil başta olmak üzere yapacağı takviyeleri için bütçesini hazırlamak istiyor. Sarı kırmızılılar Diagne için 7.5-8 milyon Euro düzeyinde bir gelir bekliyor.

ALPASLAN ÖZTÜRK GALATASARAY'A SICAK

Başkanlık seçimi ve bu sürecin getirdiği belirsizlik nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Galatasaray, zorlu şartlara rağmen transfer çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle sözleşmesi sona eren yerli oyuncularla temas kuran Sarı-Kırmızılı kulübün kadrosuna katmak istediği oyunculardan biri de Alpaslan Öztürk. Başarılı bir performans sergilediği Göztepe'de sözleşmesi sona eren ve boşa çıkan 27 yaşındaki savunma oyuncusuyla, Galatasaray'ın yanı sıra Beşiktaş ve Fenerbahçe de yakından ilgileniyor.

Şu sıralarda kendisine gelen teklifleri menajeriyle birlikte değerlendiren Alpaslan'ın gönlünün ise Galatasaray'dan yana olduğu öğrenildi.

(Sporx)