Ziraat Türkiye Kupası kura çekimi heyecanı bugün yaşanacak. 5. tur maçlarının tamamlanmasının ardından eşleşmelerde üst tura yükselen takımlar netleşmişti. Peki, kuraya hangi takımlar katılacak ve çekiliş ne zaman yapılacak? Galatasaray'ın Türkiye kupası rakibi belli oldu mu?

Galatasaray'ın rakibi, Çaykur Rizespor oldu.

Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay: "Türkiye Kupası denilince tartışmasız akla gelen takım Galatasaray. Bu kupayı 18 kez kazandık. Bu yıl da almak için motivasyonumuz yüksek." (A Spor)

Ziraat Türkiye Kupası’nda son 16 turu eşleşmeleri:

Başakşehir-Kırklarelispor

Çaykur Rizespor-Galatasaray

Trabzonspor-Denizlispor

Kayserispor-Fenerbahçe

Antalyaspor-Göztepe

Sivasspor-Yeni Malatyaspor

Alanyaspor-Kasımpaşa

BB Erzurumspor-Beşiktaş

KURA ÇEKİMİ CANLI İZLE

SON  16 TURUNA KALAN TAKIMLAR

Son 16 turuna adını yazdıran takımlar ise Kasımpaşa, Antalyaspor, Çaykur Rizespor, Aytemiz Alanyaspor, Galatasaray, Beşiktaş, BtcTurk Yeni Malatyaspor, GMG Kırklarelispor, Demir Grup Sivasspor, Göztepe, Fenerbahçe, İstikbal Mobilya Kayserispor, Denizlispor, Medipol Başakşehir, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ve Trabzonspor oldu.

TÜRKİYE KUPASI KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Ziraat Türkiye KupasI son 16 kura çekimi saat 12.00'de TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu'nda yapılacak. 20 Aralık 2019 Cuma günü gerçekleştirilecek olan çekiliş A Spor ekranlarından da canlı olarak izlenebilecek.

Çift maç eleme usulüne göre oynanacak son 16 turunda ilk karşılaşmalar 14, 15 ve 16 Ocak 2020, rövanş mücadeleleri ise 21, 22 ve 23 Ocak 2020 tarihlerinde yapılacak.