Teknik Direktör Fatih Terim sadece kanatlarda değil, TFF Süper Kupa finali başta olmak üzere Babel'i forvet pozisyonunda oynatacağının sinyallerini verdi. Terim yalnızca skor üretme özelliği ile Babel'e ileri uçta görev vermekle kalmadı, takım içinde de liderlik görevini yükledi. Hollandalı yıldız, Muslera ve Selçuk'un olmadığı kampta Galatasaray'ın gizli kaptanlığını üstlendi.

Yıllardır Galatasaray'da oynuyor gibi antrenmanların ardından genç arkadaşlarına bilgilerini aktardı, uyarılarını yaptı, neşe kaynağı oldu. Hemen takıma adapte olan Babel, kampta takımın ağabeyi, yıldızı ve lider oyuncusuydu. Avusturya kampında performansları ile kendi kaderlerini değiştiren isimler de vardı. Bu isimler Mariano ve Ömer Bayram'dı...

Mariano hem tecrübesi, hem neşesi hem de antrenman-maç performansları ile sağ bek alternatifleri arasında fark yarattı. Galatasaray'daki kontenjan sorunu nedeniyle teklif gelirse gider imajını da ortadan kaldırdı. Galatasaray'da önümüzdeki sezon da savunmanın sağ tarafı Mariano'dan sorulacak. Terim, Mariano'yu kesinlikle bırakmayacağını açık açık dile getirdi.

Kampın ilk haftasında sol bekteki 3 alternatif arasında en zayıf halka olarak öne çıkan Ömer Bayram ise son virajda temposunu ve performansını artırdı. Yolların ayrılması beklenen Ömer, Bordeaux maçındaki oyunu ile Ağustos ayında da Terim'in kendisine şans vermesini sağladı.

Jimmy mutluluğu

Kampın sürpriz ismi yeni transferlerden Jimmy Durmaz oldu. Ondan birçok kişinin beklentisi fazla değildi. Kulübede alternatif gözüyle bakılıyordu. Ancak Jimmy Durmaz kampta meydan okuyan bir performans sergiledi ve ilk 11'e girebileceğini gösterdi.

Saha içindeki mücadeleci yapısı, zekası ve oyun disipliniyle dikkat çeken Jimmy, Fatih Terim'in yüzünü güldürdü. Deneyimli kanat oyuncusunun, TFF Süper Kupa maçına ilk 11'de başlaması bekleniyor.

Milliyet