Milliyet Gazetesi'nden Nevzat Dindar'ın haberine göre; İngiliz kulübüyle kiralık konusunda anlaşan sarı-kırmızılılar, Everton’a herhangi bir ödeme yapmayacak, futbolcuya da 2 milyon euro verecek. Genellikle sol kanatta forma giyen Nijeryalı futbolcu, hem santrfor hem de forvet arkası olarak oynayabiliyor, sağda da şans bulabiliyor.

Transferde sessiz kaldığı için eleştirilen Galatasaray, sessiz ve derinden gitti, ilk yabancı transferini gerçekleştirdi.

Muğdat’ın sonrasında Nagatomo’nun bonservisini alan, çeşitli isimleri kiralık olarak takıma kazandırmaya çalışan sarı-kırmızılılar aradığını Everton’da buldu. Cim-Bom, Nijeryalı golcü Henry Onyekuru’yu renklerine bağladı. Onyekuru’yu sessiz sedasız dün sabah İstanbul’a getiren sarı-kırmızılılar futbolcuyu önce Medical Park Bahçelievler Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirdi. Futbolcu daha sonra Başkan Mustafa Cengiz’in ofisine giderek sözleşmeye imza attı.

1 sezon için 2 milyon euro

Sarı-kırmızılı kulübün çok gizli yürüttüğü bu operasyon, duyulunca KAP’a bildirim yapılarak futbolcunun kiralanması için kulübü ve kendisi ile görüşmelere başlandığı bildirildi.

Nijerya Milli Takımı’nda da görev alan 21 yaşındaki sol kanat ve forvet oyuncusu, Galatasaray’dan 1 sezon için 2 milyon euro alacak. Onyekuru için Everton’a herhangi bir kiralama bedeli ödenmeyeceği belirtildi. Oyuncu konusunda diğer dikkat çekici detay, menajerlik şirketinin (DW Sport Management) Badou Ndiaye ile aynı olması...

Sakatlandı ama...

Geçen sezon İngiliz ekibinin Belçika takımlarından KAS Eupen’den 8 milyon euroya transfer ettiği Henry, Anderlecht’e kiralandı. Ligde 19 karşılaşmada 9 golü bulunan Henry Onyekuru, Şampiyonlar Ligi’nde de grup aşamasında 6 karşılaşmada da forma giydi. Ancak her şey yolunda giderken aralık ayında dizinden geçirdiği sakatlık sonrası 4 ay sahalardan uzak kaldı. Nijeryalı forvet, nisanda iyileşip rezerv takım ile maça çıktı. Detaylı bir kontrolden geçirilen oyuncunun sağlık durumunun iyi olduğu ifade edildi.

Çalışma izni yok!

Onyekuru, İngiltere’nin çalışma iznini alamayınca geçen sezon Anderlecht’e kiralandı. Belçika ekibinde beklediği çıkışı yapamayan ve Nijerya Milli Takımı’ndan aradığı davetleri alamadığı için şartları yerine getiremeyen futbolcu, yine gerekli izni alamamıştı.