Galatasaray, Henry Onyekuru'yu geçtiğimiz yaz Everton'dan 800 bin euro karşılığında kiralamıştı.Sarı Kırmızılı takımla 10 maçta forma giyip 2 gol kaydeden kanat forvetle ilgili bomba bir transfer iddiası ortaya atıldı.Ada basınında çıkan haberlere göre sezon sonunda Everton'a geri dönecek oyuncu için Avrupa'nın üç büyük kulübü devreye girdi.

Daily Mirror gazetesi, 21 yaşındaki futbolcunun form durumunun Fransız devi Paris Saint Germain'in dikkatini çektiğini yazdı.Haberde Bayern Münih ve Olimpik Marsilya'nın da gözlemcileri vasıtasıyla oyuncuyu izlediği ifade edildi.Gazete, bu talipler karşısında Onyekuru'nun gelecek sezon Everton'da kalmasının zor olduğunu belirtti.

Çalışma izni bulamadığı için bonservisinin elinde olduğu Everton'da şu ana kadar hiç oynayamayan genç yıldızla ilgili İngiliz kulübünün nasıl bir karar alacağı ise belirsizliğini koruyor.Everton'ın hâlihazırda Theo Walcott, Ademola Lookman ve Richarlison gibi kanat forvetlere sahip olması Onyekuru'nun ayrılma ihtimalini güçlendiriyor.

Güncel piyasa değeri 10 milyon euro olarak gösterilen Nijeryalı için gelecek teklifin ne olacağı ise büyük merak konusu.

 (Yunus DİLBER / Fanatik Dış Haberler).