Bayer Leverkusen'in yaptığı açıklamada 25 yaşındaki orta saha oyuncusu ile 5 yıllık anlaşma imzalandığı duyuruldu. Kerem Demirbay'ın yeni sezonla birlikte takıma katılacağı belirtildi.

KULÜP TARİHİNİN EN PAHALI İSMİ OLDU

Alman basını, Bayer Leverkusen'in Kerem Demirbay'ın serbest kalma bedeli olan 28 milyon euroyu ödeyerek bu transferi gerçekleştirdiğini duyurdu. Bu rakam Leverkusen kulüp tarihin en pahalı transferi olarak kayıtlara geçti.

Kerem Demirbay transferinin ardından "Bana oldukça uygun bir takıma geldim ve Leverkusen'in bir parçası olmak için sabırsızlanıyorum" dedi.

Leverkusen Sportif Direktörü Simon Rolfes "Kerem Demirbay önümüzdeki sezon bize çok büyük katkı verecektir." açıklamasını yaptı.

Futbol Direktörü Rudi Völler ise "Gelecek sezon için birçok hedefimiz var. Avrupa arenası olmak üzere üç kulvarda ilerlemek istiyoruz ve Kerem Demirbay gibi oyunculara ihtiyacımız var" sözleriyle bu transferi gerçekleştirme nedenlerini açıkladı.

HOFFENHEIM'DA DA TARİHE GEÇTİ

Hoffenheim Kulübünün açıklamasında, Kerem Demirbay'ın, daha önce Liverpool'a transfer olan Roberto Firmino'dan sonra kulüp tarihinde başka takıma gönderilen ikinci en pahalı futbolcu olduğu kaydedildi. Firmino 2015'te 41 milyon avroya Hoffenheim'den İngiltere'nin Liverpool takımına transfer edilmişti.

Kariyerinde Hamburg, Kaiserslautern ve Fortuna Düsseldorf takımlarında forma giyen ve 2016'da Hoffenheim'e transfer olan Kerem Demirbay, Bundesliga'da oynadığı 74 maçta 12 gol attı. Alman Milli Takımı'nda da 2 kez forma giyen Kerem, 1 gol kaydetti.

(Sporx.com)