Dünyaca ünlü futbol yıldızı Xavi Hernandez, efsanesi olduğu Barcelona'ya veda edip Katar ekibi Al-Sadd'a transfer olmuştu. Xavi, Alman Bild Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu.

Önemli açıklamalarda bulunan Xavi, Galatasaray'ın transfer listesinde yer aldığı iddia edilen Ribery'l Katar'da görmeyi çok istediği ve Dünya Kupası'nın ardından bu transferin olabileceğini açıkladı.

Ayrıca Beşiktaş Şampiyonlar Ligi 2. turundaki rakibi Bayern Münih'in de en etkili atak silahlarından biri olan Ribery'nin takımdan ayrılması, siyah beyazlı ekibimiz 

İşte Xavi'nin açıklamaları;

- Avrupa'daki futbol seviyesini çok yakından biliyorsun. Qatar ligi hakkında ne söylersin?

Buradaki seviyeyi İspanya 2. Ligi'yle aynı derecede görüyorum. Bazı oyuncuları çok iyi seviyede. Yabancı teknik adam ve futbolculardan sürekli yeni şeyler öğreniyorlar. Her geçen gün daha iyi oluyorlar.

-Ribery'nin Bayern'le sözleşmesi bu yaz sona eriyor.  Ülke dışına gitme ihtimali var. Ribery için Katar da seçenekler arasında olabilir mi?

Katar, herkes için mükemmel bir yer. Tabiki Franck Ribery için de öyle. Buradaki hayat kalitesi fantastik düzeyde. Mükemmel bir ülke ve aile yaşamı için harika bir yer. Örneğin kızım Asia, Doha'da doğdu. Çok rahat ve herkes mutlu. Tabiki futbol kalitesi Avrupa'dan çok farklı. Fakat buraya gelmesi Franck Ribery için çok iyi olur.

-Katar'da Ribery için önerebileceğin bir takım var mı?

Tabiki; benim takımım Al-Sadd! Onunla birlikte oynamayı çok isterim. Bize gelirse çok güzel olur.

-Ribery farklı yapan nedir?

O Avrupa'da son 10 yılın en iyi futbolcularından biri. Ve elbetteki Fransa futbol tarihinin en iyi oyuncularından biri. Üst düzey futbolcu!

-Ribery'nin hala Bayern Münih'te 1-2 sezon daha üst düzey performansla forma giyebileceğini düşünüyor musun?

Tabiki oynar. Fakat Katar'a gelmeye karar verirse buradaki herkes çok mutlu olur. Belki Dünya Kupası'ndan sonra gelir.'

G.Saray, Ribery'le yakın temasta

Galatasaray'ın sözleşmesi önümüzdeki yaz sona erecek olan Bayern Münihli yıldız Franck Ribery'le kontağa geçtiği ve transfer için çalışmalara başladığı iddia edilmişti.

Bir dönem Galatasaray'da oynamış olan Franck Ribery, 2005 yılında Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe'yi 5-1 yendikleri maçın paylaşımını yapmıştı.

Fransız yıldız, "12 yıl önce Galatasaray ile Türkiye Kupası'nı kazandım. Hatırlayan var mı? O harika taraftarların önünde oynamak her zaman bir zekvti" ifadelerini kullanmış bu da sarı kırmızlı camiada büyük heyecana yol açmıştı.

(Skorer)