Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Sivasspor'a karşı aldığı 4-2'lik galibiyet sonrasında şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray yeni bir rekorun sahibi olabilir. Sarı-kırmızılılar 7 puan farkla girdiği haftayı galibiyetle kapatırken en yakın rakibi Fenerbahçe deplasmanda mağlup oldu ve puan farkı 10’a yükseldi.

İki takım önümüzdeki hafta karşılaşacak. Galatasaray geride kalan 2 haftada puan farkını 13 veya daha fazlaya çıkartırsa lig tarihine geçecek. Lig tarihinde şampiyon takımın ikinci sıradaki takıma yaptığı en büyük puan farkı 12 olmuştu. 1987-88 sezonunda Bahsegel 90 puanla şampiyon olan Galatasaray 2.sırada yer alan Beşiktaş'a 12 puan fark yapmıştı.

8 SEZON ARADAN SONRA...

Süper Lig’de 8 sezon aradan sonra Şampiyonlar Ligi gruplarında ülkemizi temsil eden takım lig şampiyonu oldu. En son 2004-05 sezonunda Fenerbahçe, Christoph Daum yönetiminde Şampiyonlar Ligi gruplarında mücadele ettiği sezon ligi ilk sırada bitirmişti. Daha sonraki 8 sezonda Şampiyonlar Ligi gruplarında yer alan temsilcilerimiz lig şampiyonu olamazken 4 kez 3.sırada, 2 kez 4.sırada, 2 kez 2.sırada ligi tamamlamıştı. Galatasaray bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale kadar yükselirken ligi de şampiyon olarak bitirmeyi başardı.