Sezon başında 3.5 milyon euro’ya Fransa’nın Rennes takımına giden Doğan Alemdar için kiralama hamlesi yapıldı.

MAÇ KADROSUNDA BİLE GİREMİYOR

19 yaşına giren genç kalecinin maç kadrosuna bile girememesi yüzünden sıkıntı yaşadığı, en azından 6 aylık bir süreçte Türkiye’ye dönerse psikolojik olarak kendisini toparlayabileceği Fransız ekibine iletildi.

TERİM, GENESİO İLE İLETİŞİME GEÇTİ

Fatih Terim, bizzat Rennes teknik direktörü Bruno Genesio’yu aradığı ve bu kiralamadan iki tarafında karlı çıkacağını anlattı. Genesio eğer konuyla ilgili olumlu bir fikir sahibi olursa Doğan, Muslera’nın yanına gelebilir.

DOĞAN ALEMDAR KİMDİR?

Geçtiğimiz sezon Silviu Lung'un sakatlığı, İsmail Çipe'nin formsuzluğu sebebiyle Kayserispor'un 1 numarası olan Doğan Alemdar, sergilediği performansla tüm dikkatleri üzerine çekti. Kayserispor'un ligde kalmasında başrol oynayan genç kalecinin yeni durağı Fransa oldu. Ligue 1 ekibi Rennes, 19 yaşındaki kaleciyi 3.5 milyon Euro bonservis bedeliyle kadrosuna katmıştı.

29 Ekim 2002'de Kayseri'nin Kocasinan ilinde dünyaya gelen Doğan Alemdar, futbol hayatına 2013 yılında başladı. 11 yaşında Kayserispor altyapısına katılan Doğan, 2018'de kulübüyle profesyonel sözleşme imzaladı. 1.89 boyunda olan gelecek vaad eden kaleci, 2020/21 sezonunda Silviu Lung'un sakatlığı, İsmail Çipe'nin formsuzluğu sebebiyle kaleyi devraldı ve sergilediği performansla tüm dikkatleri üzerine çekti.

Kayseri ekibinde toplam 31 resmi maça çıkan 18 yaşındaki kaleci, altyapısından yetiştiği Kayserispor'a 3.5 milyon Euro bonservis bedeli kazandırarak 2021/22 sezonu yaz transfer döneminde Rennes'e imza attı.

Geçtiğimiz sezona Kayserispor'un 3. kalecisi olarak giren Doğan, Trabzonspor karşısında ilk Süper Lig maçına çıktı. Maçın başında arkadaşlarının destek verip, motive ettiği genç file bekçisi, oldukça iyi bir 90 dakika çıkardı.

Sadece ilk yarıda bir pozisyonda topu elinden kaçıran ancak çabuk toparlayan Doğan, ikinci devrede adeta tecrübeli bir kaleci performansı gösterdi. 4 kurtarış ile mücadeleyi tamamlayan Doğan Alemdar, aynı zamanda bu sezon Süper Lig’de forma giyen en genç kaleci olarak tarihe geçti.

(Fotomaç)