Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de 2013-2014 sezonunun son haftasında yarın Kayseri Erciyesspor'u konuk edecek.

Türk Telekom Arena'da saat 19.00'da başlayacak mücadeleyi hakem Yunus Yıldırım yönetecek.

Süper Lig'de şampiyonluğu Fenerbahçe'ye kaptıran sarı-kırmızılılar, ligi ikinci bitirerek, gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılmayı hedefliyor. Ligde son haftaya girilirken takipçisi Beşiktaş'ın 1 puan önünde bulunan Galatasaray, çok önemli bir avantaj yakaladı. "Cim Bom", ligde kalmayı geçen hafta garantileyerek rahat bir nefes alan Kayseri Erciyesspor'u mağlup ederek, bu avantajı değerlendirmek istiyor.

Sarı-kırmızılıların, yarınki mücadelede puan kaybı yaşaması durumunda ise Beşiktaş-Gençlerbirliği maçının sonucuna göre ligdeki sıralaması belli olacak. 

Arka arkaya 4. galibiyetin peşinde

Süper Lig'de bu sezon sıkıntılı günler geçiren Galatasaray, sezonu taraftarının önünde 3 puanla tamamlamak amacında.

Ligde son oynadığı Elazığspor, Gençlerbirliği ve Trabzonspor maçlarını galibiyetle kapatan sarı-kırmızılılar, bu sezon ikinci kez 3 maç üst üste kazandı. Yarınki Kayseri Erciyesspor karşılaşmasından da galibiyetle ayrılmayı planlayan "Cim Bom", galibiyet serisini de 4 maça çıkarmayı hedefliyor.

Burak, krallık için mücadele edecek

Spor Toto Süper Lig'in son iki sezonunu gol kralı olarak tamamlayan Burak Yılmaz, Kayseri Erciyesspor maçında unvanını korumak için de mücadele verecek.

Ligde son haftaya girilirken gol krallığı yarışında Sivassporlu Aatif Chahechouhe 17 golle zirvede yer alırken, 15'er gollü Burak Yılmaz ve Kasımpaşalı Oscar Scarione bu oyuncuyu takip ediyor. Son iki sezonun gol kralı Burak, unvanını sürdürmek için Kayseri Erciyesspor karşısında "hat-trick" yapmak zorunda.

Burak, Kayseri Erciyesspor filelerini 3 kez havalandırsa bile gol kralı olabilmek için Chahechouhe'nun Kardemir Karabükspor maçında gol atmamasını bekleyecek. 

Sneijder, çıkışı sürdürmek istiyor

Son haftalarda gösterdiği performansla takımını sırtlayan Wesley Sneijder, Kayseri Erciyesspor karşısında sarı-kırmızılıların en büyük kozu olacak.

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Eskişehirspor'a atılan tek golün sahibi olan Hollandalı futbolcu, geçen hafta deplasmanda 4-1 kazanılan Trabzonspor maçında kaydettiği 2 golle de galibiyette önemli rol oynadı.

Bu sezon resmi maçlarda 17 gol atarak kariyerindeki en golcü dönemlerinden birisini geçiren Sneijder, Hollanda Milli Takımı'nın 2014 FIFA Dünya Kupası aday kadrosuna seçilmenin moraliyle de mücadele edecek.

Sezon, kadın ve çocuklar önünde kapanıyor

Galatasaray ileKayseri Erciyesspor arasındaki mücadele, sarı-kırmızılı takımın cezası nedeniyle sadece kadınlar ile 12 yaş ve altı çocuklar önünde oynanacak.

"Cim Bom", 2010-2011 futbol sezonunun devre arasında maçlarını oynamaya başladığı Türk Telekom Arena'da ikinci kez kadın ve çocuklar önüne çıkacak.

Sarı-kırmızılılar, Kayseri Erciyesspor maçından önce 2010-2011 sezonunun son haftasında yapılan Konyaspor karşılaşması ile bu sezon 19 Nisan'da oynanan Kasımpaşa müsabakasında ceza almıştı. Galatasaray, Konyaspor maçını, o dönemde kadın ve çocukların maç izleme uygulaması olmadığı için boş tribünler önünde oynamıştı.

Öte yandan 31 Mayıs itibarıyla sözleşmesi sona erecek Didier Drogba, son kez Türk Telekom Arena'ya çıkarak, sarı-kırmızılı taraftarlara veda etmeye hazırlanıyor.

AA