Türkiye'nin gündemine oturan Galatasaray - Konyaspor maçının 88. dakikasındaki "penaltı" kararı ile ilgili, orta hakem Hüseyin Göçek ile VAR Halis Özkahya arasındaki diyaloğlara ulaştı.

IFAB (Uluslar arası Futbol Birliği Kurulu) kurallarına göre VAR diyaloğlarını açıklama yetkisi bulunmayan MHK, daha önce bir kez "DEMO" yayını gerçekleştirdi. MHK'nın gerçekleştirdiği "demo" yayının bir benzeri de Hollanda Ligi'nde oynanan Ajax - Feyenoord maçında yapıldı ve bu maçta yayınlanan diyaloğlar resmi kayıtlar olarak değerlendirilmedi.

Peki Türkiye'nin gündemine oturan Galatasaray - Konyaspor maçının 88. dakikasında Hüseyin Göçek ile VAR Halis Özkahya arasında nasıl bir diyaloğ geçti. Sporx.com, Türkiye'nin merakla beklediği o diyaloğları açıklıyorMaçın 88. dakikasında Serdar Aziz ile Skubic arasında yaşanan pozisyondan sonra penaltı noktasını gösteren Hüseyin Göçek, daha sonra VAR Halis Özkahya ile telsiz aracılığı ile görüştü;

Hüseyin Göçek ile Halis Özkahya arasındaki bu diyaloğların ardından VAR hakemi Halis Özkahya'nın penaltı kararını veren Hüseyin Göçek'i VAR'a davet etmediğini de ortaya çıkmış oldu.