Spor Toto Süper Lig'de son 2 maçını kazanan Galatasaray, şampiyonluk adaylarından Fenerbahçe'nin kazandığı haftada Torku Konyaspor'a konuk oldu. Sarı kırmızılıların tek hedefi ligin en zorlu deplasmanlarından birinde kazanarak yoluna devam etmekti. ev sahibinin amacı da sahasındaki grafiğini sürdürmekti. yeşil beyazlılar, Torku Arena'da hiç kaybetmezken, son 4 maçında gol yememişti. 
Hamza Hamzaoğlu, son Akhisar maçından tek değişikliği Bruma'nın yerine Melo'yu alarak yapmıştı. Konya cephesinde ise son maçların kazanan takımı bozulmamıştı. 

Karşılaşmaya Konyaspor hızlı başladı: Ön alanda baskı yapan yeşil beyazlılar, taraftarının da desteğiyle ilk 10 dakikada Galatasaray'ı sahasından çıkartmadı. Ancak dengeyi sağlayan Galatasaray'ın golü bulması da gecikmedi. 15. dakikada kullanılan kornerde ilk pozisyonu Belec kurtardı, dönen topta Umut Galatasaray'ı  öne geçirdi. Golden sonra kontrolü ele geçiren sar kırmızılılar, 23. dakikada Selçuk'un harika pasında gelişine muhteşem vurdu: 2-0.. 

Konyaspor'un oyundan kopması sonucu Galatasaray farkı daha da açtı. 37. dakikada Selim'in büyük hatası sonucunda topu kapan Burak Yılmaz, klas bir son vuruşla takımını iyice rahatlattı. İlk yarı da bu skorla 3-0 sona erdi. 

İkinci yarı Galatasaray, skorun verdiği rahatlıkla oynadı. Konyaspor, bundan ilk kez 53. dakikada faydalandı. Ancak Hasan Kabze'nin karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşu Muslera önledi. 57. dakikada sarı kırmızılılar, bir gol daha buldu. Bu kez Sabri'nin hazırladığı pozisyonu tamamlayan Burak Yılmaz oldu. Burak böylece son 3 haftadaki 5., toplamda da 9. golüne ulaştı. 

5 dakika sonra ise sarı kırmızılı taraftarların 2,5 sezondur beklediği gol geldi. 2012-13 sezonunda sarı kırmızılı takıma transfer olan Hamit, Sneijder'in direkten dönen topu ağlara göndererek 28 ay sonra golle tanıştı. Galatasaray formasıyla sadece Şampiyonlar Ligi'ndeki Schalke maçında ağları havalandıran Hamit, bir türlü direkleri geçemiyordu, bu kez golün asistini direk yapmış oldu. 

Zorlu deplasmanda 5-0 gibi farklı bir skorla kazanan Galatasaray, mart ayındaki 6-1'lik Akhisar maçından bu yana  en farklı galibiyetini elde ederek puanını 28'e yükseltti ve maç fazlasıyla lider oldu.