Felipe Melo'dan sonra koskoca 1 sezonu ön liberosuz geçiren Galatasaray, aradığı defansif orta sahaya kavuşmak üzere...

 Liverpool'un 29 yaşındaki futbolcusu Lucas Leiva ile her konuda anlaşma sağlayan Sarı-Kırmızılılar, Sambacı'nın İstanbul'a gelmesini bekliyor. Teknik direktör Jan Olde Riekerink'in isteğiyle bitirme noktasına getirilen bu transferle birlikte, Galatasaray'daki defansif orta saha krizinin sona ermesi planlanıyor. Leiva geçen sezon Liverpool formasıyla tam 40 resmi maça çıktı. 4 ayrı kulvarda sahne aldığı maçlarda sadece 1 asist yapabilen Brezilyalı oyuncu, hücumda pek etkin değil. Ancak savunmanın önünde tam bir kesici rolünde görev yapıyor.

Melo'nun parası ona...

Lucas Leiva'nın savunmadaki üstün performansı, Galatasaray'ın Manchester United karşısında özellikle ikinci yarıda yaşadığı sıkıntıları sonlandırabilir. Oyuncuya senelik 2.6 milyon Euro teklif edilmesi, Liverpool'a 3 milyon Euro'ya yakın bonservis bedeli ödenecek olmasının sebebi de tamamen bu defansif sıkıntıyla doğru orantılı. Bu noktada Felipe Melo'nun Galatasaray'a maliyetinden yola çıkılarak böyle bir teklif paketi hazırlandığı da gelen haberler arasında.

Sadece tek kupası var

Bu arada Lucas Leiva hakkındaki en ilginç not, 9 yıldır Liverpool forması giyen Sambacı'nın, kariyeri boyunca sadece tek bir kupa kaldırmış olması. O da, Liverpool'un 2012 yılında elde ettiği İngiltere Lig Kupası'ndan ibaret. Ancak Lucas LeivaGalatasaray formasıyla kariyerindeki ilk lig şampiyonluğunu yaşama şansının olacağını düşünüyor. Bununla birlikte Şampiyonlar Ligi'nde sahne almak istiyor ve bunun Liverpool'da artık mümkün olmadığının da farkında.