Galatasaray'lı futbolculardan alkışlanacak hareket, diğer bütün kulüpler gibi koronavirüs salgını nedeniyle ekonomik sıkıntıya girdi. Mağazalardan satışların neredeyse sıfıra inmesi, maçların olmaması nedeniyle tribün gelirlerinin de bitmesi ve en sonunda yayıncı kuruluşun da Mart ayı ödemelerini de yapmaması nakit girişini bitirmişti.

Fotospor'un haberine göre, Tüm dünya koronavirüs kriziyle boğuşurken bir süre önce Galatasaray’da yönetimin personel maaşlarını ödemeyi durdurduğu iddia edilmişti… kısa süre sonra ise maaşların hesaplara yatırıldığı bilgisi verilmişti. Gelen bilgiler ise kulüp çalışanlarının maaşlarının futbolcuların aralarında para toplayarak ödedikleri şeklinde. Her futbolcunun 5 ila 10’er bin euro’luk yardımlar yaparak tüm personelin maaşlarının ödenmesi konusunda yönetime yardımcı olduğu bildirildi. Mayıs ayı maaşları içinde futbolcuların Muslera önderliğinde benzer bir hamle içinde bulundukları gelen bilgiler arasında. 

2019'UN MALİ VE İDARİ RAPORLARI ÇIKMADI

Galatasaray'da 18 Mart tarihinde Mali Genel Kurul yapılacaktı... ancak  koronavirüs krizi nedeniyle bir ay sonraya ertelendi. Geçtiğimiz hata sonu ise zaten sokağa çıkma yasağı olduğu için genel kurul yapılma fikri gündeme bile gelmedi. Gelen bilgilere yönetim COVİD-19 nedeni ile 2019 yılı mali ve idari raporlarını Genel Kurul denetimine sunamadı.