UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki beşinci maçında dünyaca ünlü İspanyol ekibi Real Madrid'le yarın deplasmanda karşılaşacak olan Galatasaray, bir ilki gerçekleştirme hedefiyle sahada olacak.

Grup etabının tamamlanmasına 2 maç kala, bir üst tura çıkabilme yolunda puanlara ihtiyaç duyan sarı-kırmızılı ekip, üçüncü kez maç oynayacağı Santiago Bernabeu Stadı'nda bu kez gol atmanın ve puan almanın hesaplarını yapıyor. Real Madrid'le maçlarını oynadığı Santiago Bernabeu Stadı'nda ilk kez 2000-2001 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında karşı karşıya gelen ve İstanbul'da 3-2 kazandığı ilk müsabakanın ardından 3-0 yenilmekten kurtulamayan "Cim Bom", yarı final biletini rakibine kaptırdı.

Geride kalan sezonda yine UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Santiago Bernabeu Stadı'nın yolunu tutan Galatasaray, bu kez ilk maçı deplasmanda 3-0 kaybetti ve Türk Telekom Arena'da 3-2 kazanmasına karşın elenen taraf oldu. Real Madrid deplasmanında çıktığı 2 maçta kalesinde 6 gol gören sarı-kırmızılı takım, rakip fileleri hiç havalandıramadı ve puan çıkaramadı.

Avrupa kupalarındaki 252. maç

Sarı-kırmızılılar, yarın yapacağı Real Madrid maçıyla Avrupa kupaları tarihindeki 252. karşılaşmasına çıkacak. Sarı-kırmızılılar, bugüne kadar Şampiyon Kulüpler Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 147, adı daha önce UEFA Kupası olan UEFA Avrupa Ligi'nde 71, Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve UEFA Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere, toplam 251 maç yaptı. Avrupa kupalarındaki en başarılı Türk ekibi olarak dikkati çeken Galatasaray, geride kalan 251 maçta 96 galibiyet ve 90 yenilgi aldı, 65 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 354 gol göndermeyi başaran ''Cim Bom'', kalesinde ise 361 gol gördü.

Avrupa karnesi

Galatasaray takımının tarihinde mücadele ettiği Avrupa kupası organizasyonları ve istatistikleri şöyle:

Mancini'yle Avrupa'da 4'üncü maç

Real Madrid-Galatasaray karşılaşması, teknik direktör Roberto Mancini'nin sarı-kırmızılı ekibin başında 4'üncü Avrupa kupası maçı olacak. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bu sezonki ilk maçına teknik direktör Fatih Terim idaresinde çıkan ve Real Madrid'e 6-1 yenilen Galatasaray, Roberto Mancini yönetiminde çıktığı 3 maçta ise 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. İtalyan çalıştırıcı yönetiminde UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk müsabakasında İtalyan ekibi Juventus'la deplasmanda 2-2 berabere kalarak çok önemli 1 puan kazanan sarı-kırmızılı ekip, ardından Kopenhag'ı İstanbul'da 3-1 yenerek gruptaki ilk galibiyetiyle tanıştı. Danimarka temsilcisine deplasmanda 1-0 mağlup olarak hayal kırıklığı yaşatan "Cim Bom", Mancini idaresinde inişli çıkışlı bir performans ortaya koydu.

En golcüler Umut ve Drogba

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde geride kalan 4 maçta Galatasaray'ın en golcü isimleri Umut Bulut ve Didier Drogba. Umut ve Drogba, ilk 4 maçın tamamında forma giyerek 2'şer gole imza atarlarken, Wesley Sneijder ile Felipe Melo da skora 1'er kez katkı yaptılar. Galatasaray'ın grupta skor üretemediği tek maç, Kopenhag'a deplasmanda 1-0 yenildiği müsabaka oldu.