Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, yeni sezon hazırlıkları kapsamında OPEL’in katkılarıyla Malaga CF ile bir dostluk maçı yapacak. 21 Temmuz 2013 Pazar günü İzmir Atatürk Stadı’ndaki maç, saat 20.30’da başlayacak. Karşılaşma, D-Smart 77. Kanal Smart Spor ve Smart Spor HD'den canlı yayınlanacak.

Yeni sezon hazırlıklarına İstanbul’daki bir haftalık çalışmanın ardından İngiltere’de devam eden Galatasaray, Birmingham’daki St. George’s National Football Centre’da sekiz gün süren bir kamp çalışması yaptı. Süper Lig’de son iki yılın şampiyonu, 2013-2014 sezonu öncesinde İngiltere League One takımları Shrewsbury Town ve Notts County ile karşılaştı.

Terim’in öğrencileri, İngiltere’deki ilk dostluk karşılaşmasında League One ekiplerinden Shrewsbury Town’u Emre Çolak, Nordin Amrabat ve Wesley Sneijder’ın Klasbahis golleriyle 3-0 mağlup etti. Notts County önünde ise Burak Yılmaz ve Wesley Sneijder ile 2-1 kazandı.

Yeni sezon öncesindeki ikinci etap kamp çalışmaları ise 20 Temmuz 2013 Cumartesi günü başlayacak. Galatasaray, 21 Temmuz 2013 Pazar günü İzmir Atatürk Stadı'nda İspanya temsilcisi Malaga ile karşılaştıktan sonra Slovenya'nın Bled şehrine hareket edecek.

Galatasaray, 29 Temmuz 2013 Pazartesi günü İtalya’nın Napoli kentindeki Stadio San Paolo’da SSC Napoli takımıyla karşılaşacak. Yeni sezon öncesindeki son hazırlık maçları ise 3-4 Ağustos 2013 tarihlerinde Arsenal'ın ev sahipliğindeki Emirates Kupası’nda Porto ve Arsenal ile karşı karşıya gelecek.

Sporx