İtalyan kulüplerinin gündeminde olan Galatasaraylı Marcao'nun bedeli belli oldu. En ciddi talibin Atalanta olduğu bilinirken, Şampiyonlar Ligi'nde boy gösteren Çizme temsilcisinin 12 milyon Euro'yu gözden çıkardığı öğrenildi.

Sarı kırmızılıların ise 23 yaşındaki yıldızı için 17 milyon euro talep ettiği belirtildi. Aslan, geçtiğimiz sezonun başında Portekiz ekibi Chaves'ten 4 milyon Euro karşılığında Marcao'yu kadrosuna kattı.

Brezilyalı futbolcu Galatasaray formasıyla 55 maçta forma giydi.

MARCAO'NUN FUTBOL HAYATI

Stoper olarak görev alan Marcos do NAscimento Teixeira, 5 Haziran 1996’da Brezilya’nın Londrina kentinde dünyaya geldi.

Futbola ülkesinin takımlarından Atletico Paranaense'nin altyapısında başlayan Marcao, 2017'de kiralık olarak yine Brezilya Ligi takımlarından Goianiense'nin yolunu tuttu. Bir sezonluk Goianiense macerasının ardından Paranaense'ye geri dönen genç stoper, daha sonra Portekiz Liga Nos ekibi Rio Ave'ye kiralandı. Burada, 20’si lig ve 3’ü Portekiz Kupası olmak üzere toplam 23 maçta görev alan Marcao, bu karşılaşmalarda agresif futbolu ve topu oyuna sokabilme özellikleriyle dikkat çekerken bir tane de gol kaydetti.

Rio Ave'de geçen başarılı sezonun ardından bir başka Liga Nos ekibi Chaves'in radarına giren 22 yaşındaki futbolcu, Temmuz 2018'de bonservisiyle bu takıma transfer oldu. 2018-2019 sezonun ilk yarısında lig ve kupada toplam 22 maçta forma giyen ve penaltı tarzıyla dikkat çeken sol ayaklı yeni transferimiz bu maçlarda rakip fileleri üç kez havalandırma başarısı gösterdi.

Milliyet