Futbolda sezon henüz bitmese de aylardır kamuoyunu meşgul eden bir transfer konusu var. O da Sivassporlu Mert Hakan Yandaş...Başarılı orta saha oyuncusunun gelecek sezon hangi takımın formasını giyeceği büyük merak konusu.Mert Hakan Yandaş, Galatasaray ile bir ön protokol imzalamış, bu nedenle de Galatasaray'a transferine kesin gözüyle bakılıyordu ancak protokolün süresi de 30 Nisan'da sona ermişti.

'Belözoğlu devrede' iddiası

30 Nisan'dan itibaren oyuncuyla Fenerbahçe'nin de ilgilenmeye başladığı iddiaları da ortaya atılmaya başlandı.

Özellikle gelecek sezon Fenerbahçe'nin sportif direktörü olacak Emre Belözoğlu'nun bu transfer için yoğun çalışmalar yürüttüğü transfer kulislerinde dolaşan iddialardan. 

Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz'ın hem Mert Hakan Yandaş hem de Emre Kılınç için sarfettiği sözler de Fenerbahçe opsiyonunu gündeme getirmişti. Otyakmaz, "Herhangi bir yere imza atmadıklarını söylediler. Biz Mert Hakan ve Emre Kılınç'a teklifimizi yapacağız. Son birkaç ayda neler olmuş onu da anlamış olacağız. Bu konu hep biz size soruluyor ama hiç Galatasaray'a sorulmuyor. Sonunda oraya giderlerse biraz ayıp olur" demişti.

4 tane belirsizlik çıktı

Özetlemek gerekirse Mert Hakan Yandaş ile Galatasaray cephesinde belirsizliklerin ortaya çıkmasının nedenleri şöyle:

1- Pandemi süreci nedeniyle tüm kulüplerin hesap kitapları şaştı. Galatasaray'ın, Mert Hakan'a önerdiği rakamda indirime gitme arzusu sıkıntı yarattı.

2- Ön protokol süresinin dolması "Bu transfer yattı" haberlerine neden oldu.

3- Fenerbahçe cephesinin devreye girmesi.

4- Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz'ın yaptığı açıklama.

Galatasaray yönetimi rahat

Tüm bunlara rağmen Galatasaray yönetimi Mert Hakan Yandaş konusunda bir endişe taşımıyor. Sarı kırmızılı yönetim, oyuncunun kendilerine verdiği söze güvenmeye devam ediyor.

Mert Hakan Yandaş ile 7 milyon lira maaşa anlaşan Galatasaray, imza parasını da kulübe nakit akışı gerçekleşmeye başladığı ilk anda ödeyeceğini bildirdi.

Teknik direktör Fatih Terim, başarılı futbolcuyu gelecek sezon kadrosunda görmeyi istiyor.

ajansspor