Galatasaray Müzesi'nin resmi açılışı protokol eşliğinde gerçekleştirildi. Açılışa sarı kırmızılıların eski başkanı Dursun Özbek'in yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bakİstanbul Valisi Vasip ŞahinKayserispor Başkanı Erol Bedir de katıldı. Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın ise çiçek gönderdi. 

Sarı kırmızılı kulübün başkanı Mustafa Cengiz, açılış öncesinde açıklamalarda bulundu: 

Şu anda bulunduğumuz tarih, Galatasaray için geçmişine sahip çıkma, geleceğini yansıtma adına çok önemli bir an. Müzeler medeniyetin kültürün sergisidir. Bu sergilenen kültür ve medeniyet, geçmişi anlamak, bugünü kavramak, geleceği tahmin etmek üzerine kuruludur. Biz bu müzemizde Galatasaray'ın 113 yıllık geçmişini kısa şekilde anlatmaya çalıştık. Kısa diyorum çünkü burada bulunan kupa sayısı yaklaşık 800. Hala 3 bin 500 adet bizim kupamız Beyoğlu müzede beklemekte. Orada inşallah sergileyeceğiz. 2 dönüm alanda bulunmakta. 

Bu müzede elde edilen kupalar ve başarılar, tek taraflı elde edilmiş başarılar değil. Biz bu değerli kupaları, değerli rakiplerimizle mücadele ederek elde ettik. Bizim müzemizin kuruluşunda, kuruluşu yapan Ali Sami Yen, bana bu müzeyi açmayı nasip etti. Bütün başkanlarıma, özellikle fiziki olarak harekete geçiren, fiili olarak da tüm başkanlarımız bu başarılarımızın oluşmasına katkıda bulundular. Bütün yönetimler. Fakat, sayın Aysal döneminde sayın Candan Erçetin ile birlikte fiziki olarak başladı bu alan. Duygun Yarsuvat ve Dursun Özbek başkanım bu işi finalize ettiler. Bana açmak nasip oldu. Bu müzenin camiamıza, Türk sporuna, rakiplerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. 

"GALATASARAY TÜRK SPORUNUN GURURLARINDAN BİRİ"

Müzenin açılışına katılan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da açılış öncesinde konuşma yapan isimlerdendi. 

Osman Aşkın Bak açılış ile ilgili şu sözleri kullandı:

Türk sporunda çok önemli bir yeri olan Galatasaray Kulübü'nün müze açılışında bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Sayın başkanımız ifade etti, bu müze için emeği geçen herkese, tüm başkanlara ve çalışanlara, bu müze için dekarasyonundan tutun planlamasına bütün alanlarında görev yapan herkese teşekkür ediyoruz. 

Spor bir birleştirici bir güç. Burada Galatasaray Kulübü'nün Türk sporuna yaptığı hizmetler sergileniyor. Ortaya koyduğu başarılar sergileniyor. Güzide rakipleriyle birlikte yaptığı karşılaşmalardan elde ettiği başarılar sergileniyor. Galatasaray'ın tarihi sergileniyor. Tabii ki Türk sporunun da tarihi sergileniyor. 

Çünkü 1905'te kurulan Galatasaray Kulübümüz pek çok branşta, futbolda, basketbol, voleybolda, sutopunda, yüzmede, yelkende Türk sporunu temsil etmiş bir kulüp. Yurtdışına gittiğinizde birçok stadyumda böyle müzeler görüyorsunuz. Böyle bir müzede Galatasaray Kulübümüzün müsabakalarının oynandığı TT Stadı'nda olması, gelen gençlerin Galatasaray'ın ne kadar büyük bir kulüp olduğunu görmeleri, belki de turistlerin burayı ziyaret etmesi önemli Türk sporu açısından. Diğer kulüpler de çalışmalarını sürdüyorlar. 

Şu çok önemli; Galatasaray Kulübü ortaya koyduğu başarılarla Türk sporunun gururlarından birisi olmuştur. Aynı zamanda da olimpik branşlarda da çok önemli başarılar elde etmiştir. 

Ligde rekabet devam ediyor. Bu rekabet de herkese sevindiriyor. İnşallah bu rekabeti takip etmeye devam edeceğiz.