ULEB Avrupa Kupası'nda bu sezon sergilediği başarılı performansla şampiyonluğa ulaşan ve yıl THY Avrupa Ligi'nde mücadele edecek olan sarı-kırmızılı takımın bütçesi 9-10 milyon dolar olacak.

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Can Topsakal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, başantrenör Ergin Ataman yönetiminde iyi bir kadro kuracaklarını dile getirerek, "Yeni sezon için bütçemiz 9-10 milyon dolar olacak." dedi.

Topsakal, mevcut kadrolarında bulunan oyunculardan Vladimir Micov, Göksenin Köksal, Şafak Edge ve Ege Arar ile sözleşmelerinin devam ettiğini Sinan Güler ve Dusan Cantekin ile de opsiyonlarının bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Blake Schilb ve Errick McCollum'u da tutmak istiyoruz. Bunun için de görüşmelerimiz devam ediyor. Doping numunesinde yasaklı madde bulunduğu için Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kuruluna sevk edilen Stephane Lasme'nin durumu ise çıkacak karara göre belli olacak. Bunun yanı sıra kadromuzu güçlendirmek için birçok oyuncuyla görüşüyoruz."

Mehmet Can Topsakal, aynı zamanda A Milli Takım'ı da çalıştıran Ergin Ataman ile bir yıl daha sözleşmelerinin bulunduğunu anımsatarak, "Ergin Ataman'ın sözleşmesi devam ediyor. Kendisiyle devam edeceğiz. Aramızda herhangi bir sorun yok." şeklinde görüş bildirdi.

Galatasaray Basketbol Şubesi Genel Menajeri Ömer Yalçınkaya da transfer çalışmalarının sürdüğünü dile getirerek, "Gelecek sezon Avrupa Ligi'nde Galatasaray adına yakışır bir takım kurma çalışmalarımız devam ediyor. 9-10 milyon dolar bütçeyle bir takım kurmayı planlıyoruz." ifadelerini kullandı.  

Ergin Ataman'la anlaşma sağlandı

Tecrübeli koçla sözleşme yenileme görüşmelerini sürdüren Galatasaray yönetimi, kesin anlaşma sağlamayı başardı. Taraftarların en sevdiği isimlerin başında gelen Ergin Ataman'la 2 yıllık yeni sözleşme imzalanacak.

Yeni mukavele karşılığında Ataman'ın yıllık ücreti 500 bin Euro'dan yeniden 800 bir euro'ya yükseltildi. Ataman bu sezon Galatasaray Odeabank'ı Eurocup'ta şampiyon yapıp Euroleague'de mücadele etme hakkını almasını sağlamıştı.

Anlaşma sağlanamasaydı, Ataman sarı kırmızılı kulüpten tamamen ayrılacak ve sadece milli takımı çalıştıracaktı.