Menajerler Luiz Gustavo’nun yanına iyi bir yedek arayan Fenerbahçe ve genç bir orta saha arayan Galatasaray'a Dejan Ljubicic’i önerdi. Henüz 23 yaşında olmasına rağmen Rapid Wien’de kaptanlığa kadar yükselen Bosna asıllı Avusturyalı oyuncu geçer not aldı. Sözleşmesi sezon sonunda bitecek Ljubicic için iki ezeli rakipler de görüşmelere başlamıştı.

Ljubicic'in ebeveynleri savaştan önce Avusturya'ya kaçan Bosnalı Hırvatlar. Babası Zoran St. Pölten'de forvet olarak oynadı. Kardeşi Robert de bir futbolcu. Dejan Ljubicic de Viyana'da büyüdü. Aralık 2017'nin sonunda Ljubicic, kendisi ve bir başka arkadaşıyla camiye cam şişe fırlatması nedeniyle Bosna'nın Kiseljak kentinde vandalizm nedeniyle geçici olarak tutuklandı. Ljubiciç özür diledi. Hasarı tamir etmeyi ve etkilenen dini topluluğa bağış yapmayı kabul etti. Ancak bu bilgiler Fenerbahçe ve Galatasaray'ın potansiyeli olan genç oyuncudan vazgeçmesine neden oldu.

ONYEKURU FENERBAHÇE MAÇINA HAZIR

Onyekuru, İstanbul'da da karantinaya girecek. Daha sonra takımla çalışmalara başlayacak futbolcu, kısa sürede kadroda da yer bulacak. Yıldız oyuncunun 6 Şubat'taki Fenerbahçe deplasmanına kadar yüzde 100'üne ulaşması bekleniyor. Geçtiğimiz sezon Kadıköy'de oynanan karşılaşmada da Onyekuru rüzgarı esmişti.

(Fotomaç)