Eren Derdiyok'u renklerine bağlayarak forvet sorununu çözen Galatasaray'da gözler ön libero transferine çevrilirken yönetim Lucas Leiva'dan gelecek haberi beklemeye başladı.

Daha önce Liverpool'la Leiva'nın bonservisi konusunda anlaşmaya varan; oyuncuyla da parasal konularda anlaşan sarı kırmızılı yönetim Jurgen Klopp'un menajeriyle birlikte İstanbul'a davet ettiği ve Brezilyalı oyuncuyla ilgili son kararını beklemeye başladı.

Alman teknik adamın Leiva'yı kadroda düşünebileceğini kulüp yönetimine ilettiği ancak son kararını henüz vermediği belirtilirken Galatasaray yönetiminin Liverpool'dan bu oyuncuyla ilgili kesin yanıtını en kısa sürede istediği ve Pazartesi günü Leiva konusunun olumlu ya da olumsuz netlik kazanacağı belirtildi.

En geç Pazartesi günü bu konuyu çözüme kavuşturacak olan sarı kırmızılıların cevabın olumsuz olması halinde diğer alternatiflere yöneleceği öğrenilirken sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Dzemaili'nin takımda kalmak için yeni sözleşme talebi yönetim tarafından kabul görmedi.

Avrupa Şampiyonası'ndaki performansını paraya çevirmek isteyen tecrübeli oyuncuya "Bu aşamada sana yeni bir sözleşme önermeyi düşünmüyoruz. Sezon ilerledikçe durumu değerlendirebiliriz ama şu an için öyle bir düşüncemiz yok" dediği belirtilirken İtalya ve Amerika'dan ciddi teklifler alan Dzemaili'nin bu durumda gelen teklifleri değerlendirmek istediği vurgulandı.

Yönetimin Galatasaray'dan yıllık 2,1 milyon euro alan Dzemaili'nin bu parayı getirmesi halinde gitmesine olumlu baktığı ifade edildi.

Öte yandan Süper Kupa maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, 21 yaş altı takımıyla yaptığı maçı 7-0 kazandı.

Maçın ikinci yarısında forma giyen yeni transfer Eren Derdiyok son golü attı..