Şampiyonlar Ligi D Grubu mücadelesinde temsilcimiz Galatasaray, Alman takımı Schalke'yi İstanbul'da ağırlıyor.24 Ekim Çarşamba günü Türk Telekom Stadyumu'nda oynanacak Galatasaray - Schalke maçı saat 22.00'da başlayacak. Galatasaray - Schalke maçı Türkiye'de şifreli olarak beIN Sports 1 kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Galatasaray - Schalke maçını uydudan şifresiz veren kanallar

Galatasaray - Schalke maçını uydudan şifresiz olarak ise Azerbaycan kanalı CBC Sport'tan izleyebilirsiniz. Galatasaray - Schalke maçının canlı anlatımını ise gsgazete.com'dan takip edebilirsiniz.Maç öncesinde temsilcimiz Galatasaray'ın D Grubu'nda 3 puanı bulunurken, Schalke ise 4 puanda.

Muhtemel 11'ler

Galatasaray: Muslera, Mariano, Maicon, Ozan, Nagatomo, Donk, Ndiaye, Belhanda, Sinan, Rodrigues, Eren

Schalke: Nübel, Sane, Naldo, Nastasic, Caligiuri, Mascarell, Schöpf, Serdar, McKennie, Embolo, Burgstaller

GALATASARAY'DA KİLİT İSİM MARIANO

Galatasaray bu akşam Schalke’yi konuk edecek... alınacak bir galibiyet Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkma yolunda sarı-kırmızılılar için çok önemli.

Fatih Terim, oyunun başlangıcını Mariano ile yapacak... sambacı bu sezon 495 kezle zaten Galatasaray’ın en fazla topla oynayan ismi. Terim’in 373 kezle en fazla pas yapan ismi olan Mariano, 55 kezle de yine Galatasaray’ın ceza alanına en fazla top atan ismi.

GALATASARAY MAÇINA SCOUT AKINI

Bu gece Schalke’yi konuk edecek Galatasaray’ı tribünde casuslar takip edecek... gözler özellikle Ozan Kabak’ın üzerinde olacak. Genç futbolcu için Inter’in yanı sıra Avrupa’nın devlerinin de takipte olduğu gelen bilgiler arasında. Ayrıca Rodrigues’in de konukları olacağı konuşuluyor.

GALATASARAY'IN SCHALKE RAPORU HAZIR

Schalke’nin sahasında Werder Bremen’e 2-0 yenildiği maçı yardımcısı yerinde, Fatih Terim ise TV başında takip etti… tecrübeli teknik adam Şampiyonlar Ligi’nde konuk edecekleri rakibiyle ilgili bir rapor hazırladı.

* Takımın oyunu sağ kanatta Caliguiri üzerinden başlıyor. Top çalıyor, takımın pas bağlantısını başlatıyor. Öne çıktığında faul alıyor.

* Sol kanattan Mendyl  üzerinden yüklenmek daha mantıklı. Çünkü önündeki Harit çok fazla dripling deniyor. Mendyl’e yardıma gelmiyor.

* Bentaleb oyunun merkezi gibi görünse de McKennie takımın beyni. Kilit pasları tehlikeli. Ama çok fazla sorumluluk aldığı için çok top kaybı yapıypr. Bentaleb’in ortalarına dikkat etmek zorundayız.

* Stoperler Sane ve Naldo çok fazla uzun top atıyor. Naldo’nun üzerine baskı yapıp, uzun topları Sane’nin atmasını sağlamalıyız.

* Burgstaller’e şut şansı vermemek gerek.  Ofsayt konusunda sıkıntılı bir isim. Bunu avantaja çevirmeliyiz.

SCHALKE’NİN DURUMU DA GALATASARAY’DAN FARKLI DEĞİL

Schalke maçı öncesinde Galatasaray’da; Emre, Onyekuru Fernando ve Feghouli’nin oynama ihtimali çok düşük… fakat Schalke’de de durum pek parlak değil. Alman ekibinde Werder Bremen maçı öncesinde sakatlanarak kadrodan çıkarılan kaleci Farhrman dışında, Teuchert’in de oynama ihtimali yok. Stambouli, Oczipka, Skrzybski’nin de durumları şüpheli. Schalke’nin hocası Tedesco’nun Werder Bremen maçında riske ettiği ama ilk yarı sonunda çıkardığı Mendyl’in de oynamama ihtimali daha yüksek.

TEDESCO: BİZİ CADI KAZANI BEKLİYOR

Schalke teknik direktörü Domenico Tedesco, Werder Bremen yenilgisi sonrasında, “bu yenilgiyi unutmamız gerek. Görevimiz hızla toparlanmak, yeniden canlanmak ve İstanbul'a en güçlü şekilde gitmek. Gerçek bir cadı kazanı bizi bekliyor. Kazanmak için her şeyimizi vermeliyiz” dedi.

FERNANDO VE FEGHOULI’NİN ALTERNATİFLERİ HAZIR

Bursaspor maçında sakatlanarak oyuna devam edemeyen ve sağ üst arka adalesinde zorlanma meydana gelen Feghouli ve Fernando, Çarşamba günü oynanacak Schalke 04 karşılaşmasında kesin olarak forma giyemeyecek.

Terim Şampiyonlar Ligi maçı için öncesinde iki önemli oyuncusunun yokluğunu hissetmemek için kolları sıvadı. Feghouli’nin yerine Sinan Gümüş’ü çekip, Eren Derdiyok’u forvete koyma kararı aldı. Fernando’nun boşluğunu ise Donk’la doldurmaya karar verdi. Terim, Serdar Aziz’den gelecek haberi bekliyor. Maicon ve Ozan’ı hazır tutuyor.