Son Başkan Mustafa Cengiz döneminde, 2020 ve 2021 yıllarında kulübe üye yapılan 800 kişinin oy kullanıp kulanamayacağı konusu halen kulislerde tartışılmaya devam ediyor.

Seçim günü itiraz yok

Galatasaray tüzüğüne göre, kulübe yeni üyelerin onayı, genel kurullarda yapılıyor ama 2 yıldır pandemi sebebiyle mali genel kurul yapılamadığı için bu yeni üyelerin onaylanması fiili olarak gerçekleşmedi. Öte yandan yine tüzüğe göre, bu yeni üye olan 800 kişinin oy kullanmasına seçim günü itiraz edilemiyor.

Bu durum hem üyeler arasında hemde başkanlık seçiminde büyük kaos yaratacak gibi duruyor. Edinilen bilgiye göre, kıdemli ve tecrübeli üyelerin, son 2 yılda yapılan 800 yeni üyenin oy kullanmasından aşırı rahatsız olduğu ve kesinlikle bu durumu genel kurulun ilgili mercilerine itiraz olarak götürecekleri belirtildi. Yeni üyelerin ise oy kullanmalarında bir problem olmayacağını düşündükleri, seçim günü ilk kez oy kullanma heyecanı yaşacakları ve olası itirazlarda bile ne olursa olsun oy kullanma haklarını kullanacakları, gelen bilgiler arasında.

Hatırlanacağı gibi, 2018 yılında yapılan başkanlık seçiminde yaklaşık 4800 üye oy kullanmıştı. Geçen seçimdeki katılım sayısının ve yeni üye sıfatında 800 kişinin oy durumu bu yönden çok kritik bir hal teşkil ediyor.

(Ajansspor)