3puan.com sitesinin haberine göre; Galatasaray, teknik direktör Cesare Prandelli'nin raporu doğrultusunda, daha önce hem kulübü hem de kendisi ile her konuda anlaştığı Serdar Taşçı'nın transferinden vazgeçti. Prandelli, savunmanın göbeğine transfer edilecek oyuncuda istediği ana özelliklerin sertlik, hızlılık ve dayanıklılık olduğunu belirterek, Serdar Taşçı'da bu özelliklerin bulunmadığını ve transferinden vazgeçilmesini söyledi.
Balanta fon ile çözülecek

İtalyan teknik adamın hazırladığı transfer raporunun bir numaralı ismi River Plate'de forma giyen Kolombiyalı savunma oyuncusu Eder Balanta oldu. Mancini döneminde sarı-kırmızılıların transfer gündemine gelen Balanta için Prandelli'de olumlu rapor verdi. Galatasaray bu transferi fon yöntemi ile tamamlamayı planlıyor. Balanta'nın bonservis ücretinin %50'lik kısmını fon, kalan %50'lik kısmını ise Galatasaray karşılayacak. Fon yöntemi ile maddi yükü azalan Balanta için sarı-kırmızılı kulübün girişimlere başlaması an meselesi.

Forvet beklenecek

Beklenen yabancı forvet transferinde ise Galatasaray, Prandelli'nin forvet transferinde önceliği verdiği Arsenal'in Kosta Rikalı golcüsü Joel Campbell'ın durumunu bir süre daha bekleme kararı aldı. Campbell'dan beklenen zaman içinde olumlu yanıt alınamazsa sarı- kırmızılı ekip diğer alternatiflere yönelecek.