Habertürk Spor'dan Erhan Kaan Adıgüzel'in haberine göre; LGBT'ye destek veren tişörtü vermesi gündem olan yıldız futbolcu için TV100'de yayınlanan bir programda ağır eleştiriler yapan yorumcular Emre Bol ve Turgay Demir hakkında "halkı kin ve düşmanlığa yönelttikleri" gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Galatasaray Basın Sözcüsü Remzi Sanver, dün GS TV'de yaptığı açıklamada Taylan Antalyalı'nın yanında olduklarını belirtirken "Dilerse hukuki desteği veririz" ifadelerini kullanmıştı.

Mehmet Demirkol'dan Emre Bol ve Turgay Demir'e Taylan Antalyalı tepkisi: Sana ne

Mehmet Demirkol, başta Bol-Demir ikilisi olmak üzere Taylan'a tepki verenlerin nefret suçu işlediğinin altını çizdi.

Demirkol, "Taylan Antalyalı'nın giydiği tişörte dair bakış açısı çok basit olmalı aslında. İsteyen, istediğini giyer. Sana mı soracak? Sana ne kardeşim? Ne istiyorsam giyerim. Bunun cevabı esasen bu kadar. Eşcinsellik bir hastalık olarak görülüyordu bundan 20-30 önce. Beyin ameliyatı yapılıyordu, hormon tedavisi yapılıyordu. Dünyanın her yerinde. 'Pride'... Bu gösteri niye yapılıyor? 'Gurur duyuyorum halimle' diye dünyanın her yerinde gösteri yapılıyor. Bu da bunun göstergesi. 'Sen ne kadar baskı yaparsan yap, ben buyum diyor' çok doğal olarak. Sana ne?" dedi.

Nefret suçu işleniyor

'Her görüşe saygım var'! Yok her görüşe saygım! Görüşünü bildirme hakkına saygım var. Ama saçmaladığında da 'Sen saçmalıyorsun' deme hakkım var. Örf adet, örf adet! Kanun var nizam var, medeni hukuk var. O yüzden geçiniz. Sana ne! Nefret suçu işleyenlere savcılık bakmalı. Nefret suçu işleniyor. Nefret suçudur bunlar. Davalıktır. İçeri girersin normalde" dedi.

(Habertürk)