UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 takım arasına kalan Galatasaray, 16 Aralık Pazartesi günü kurada belli olacak rakibi ile Türk Telekom Arena'da oynayacağı ilk karşılaşmada elde edilmesi güç bir sayıyı yakalayacak. 

Kurallar gereği grup ikincisi olduğu için Şampiyonlar Ligi son 16 turundaki ilk maçını TT Arena'da oynayacak olan Galatasaray, bu karşılaşma ile UEFA Şampiyonlar Ligi tarihindeki 150. maçına çıkmış olacak.

İSTANBUL ONLARA TERS GELİYOR!

Şampiyonlar Ligi B Grubu'nu ikinci olarak tamamlayarak adını bir üst tura yazdıran Galatasaray'ı birbirinden zorlu rakipler beklerken, bu rakipler içerisinde İstanbul'da henüz galibiyeti olamayanlar dikkat çekiyor.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi tarihi boyunca İstanbul'da, Bayern Münih'e, Manchester United'a, Paris Saint Germain'e maç kaybetmedi. Galatasaray'ın muhtemel rakipleri arasında en ters gelen takım ise La Liga devi Barcelona olarak görülüyor. Barcelona ile bugüne kadar 8 maça çıkan Galatasaray bunlardan sadece birini kazanabildi.

İstanbul'da henüz galibiyeti olmayan Bayern Münih ve Paris Saint Germain bu sezon Devler Ligi'nde iç saha ve dış sahada çok başarılı sonuçlar alırken, Kırmızı Şeytanlar deplasmanda en zorlanan seri başı ekipler arasında yer alıyor. 

TÜM GOLLER CEZA SAHASI İÇİNDEN

Galatasaray'ı son 16 takım arasında öne çıkaran en farklı özellik, sarı-kırmızılıların bulduğu gollerden geliyor. Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon 8 gol atan Galatasaray bu gollerin tamamını ceza sahası içerisinden kaydetti. Sarı-kırmızılı takım dışında Arsenal de attığı 8 golün tümünü ceza sahası içerisinden bulmayı başardı. Şampiyonlar Ligi'nde 8 gol atan Galatasaray'da bu gollerin 3'ü Umut'tan, 2'si Sneijder'den, 2'si Drogba'dan biri de Melo'dan geldi.

Webaslan