Galatasaray, Başakşehir’le 1-1 berabere kalarak şampiyonluk yarışında darbe aldı ancak Fatih Terim, Emin Bayram’ı kazandığı için çok mutlu. Geçen sezon Ozan Kabak’ı 6 ayda elinden kaçıran Terim, Emin Bayram için kolları erken sıvadı. Geçen Kasım ayında henüz 16 yaşındayken sözleşmesini uzattı.

Bu sözleşme gereği genç oyuncu aylık 7 bin 500 TL maaş alıyor. Ayrıca 21 kişilik maç kadrosunda yer alırsa 2 bin 500 bin TL cebine giriyor. Eğer Başakşehir maçında olduğu gibi oyuna dahil olursa 10 bin TL daha kendisine ödeniyor.

MENAJERLER KÖŞEYE SIKIŞTIRDI

Kasım sonunda profesyonel sözleşme imzalanan Emin Bayram’ın Ocak döneminde menajerlerin ablukası altında girdi. Pek çok yerli ve yabancı menajer, Avrupa’nın dev takımlarına götürebileceklerini iddia ederek haklarını almak için çalıştılar. Babası, annesi ve tüm akrabalarını saran menajerlerden Emin’i kurtaran ise Fatih Terim oldu.

Başarılı teknik adam Emin’le bir konuşma yaptı. “Ben de stoperdim. Senin gibi fiziğim olsaydı Real Madrid’de oynardım. Benim gördüğümü herkes görüyor. Şimdi sen bu menajerleri kendinden uzak tut. Ben zamanı geldiğinde en iyi takıma yollayacağım. Ama en az 4-5 senen daha var. Acele etme.” dediği bildirildi. Emin ise Terim’den aldığı sözle tüm menajerlere kapısını kapattı. Profesyonel sözleşme imzalamasına rağmen hiçbir menajerlere hak vermedi.

OZAN KABAK GİBİ OLMAYACAK

Gelen bilgilere göre Emin için Almanya başta olmak üzere birkaç ülkeden farklı teklifler var. Hatta bazı teklifler 5 milyon euro’yu da bulmuş durumda. Terim ise Ozan’da yaptıkları hatayı tekrarlamamak için Emin’in ayrılmasına izin vermiyor. Tecrübeli teknik adama göre Emin, Galatasaray tarihinin sattığı en pahalı oyuncu olacak.

Emin, 16 maçta görev alarak Türkiye U-16 Milli Takımı’nın değişilmez ismi. Ayrıca 11 kez U-17 Milli Takımı’nda da forma giydi. 2003 doğumlu oyuncu şimdiden 27 maçta milli formayı terletti.

Fotospor