Galatasaray'da transferde hareketli günler yaşanıyor. Takımdan bir çok oyuncuyla yollarını ayıracak olan sarı kırmızılılar önemli bir transferi gerçekleştirmek için de harekete geçti.

Furkan Özçal ve Umut Gündoğan'ı Karabükspor'a vermek için transfer görüşmelerine başlayan Galatasaray'da takıma yapılacak takviyeler için de ilk hedef belli oldu. Sarı kırmızılı yönetimin devre arasında kadrosuna katmak istediği isimlerin başında gelen Hamburg'un Türk orta saha oyuncusu Tolgay Ali Arslan, Alman basınına verdiği demeçte takımdan ayrılacağını açıkladı. Geçen sezonun devre arasında Hakan Çalhanoğlu'yla birlikte Hamburg'tan transfer edilmek istenen Tolgay, o dönem kendisi için istenilen 6 milyon Euro'luk bonservis bedeli yüzünden sarı kırmızılıların kapısından dönmüştü. Galatasaray'ın bulunduğu ekonomik durum sebebiyle sezon sonunda sözleşmesi bitecek oyunculara yöneleceği öğrenilirken devre arasında bu isimleri kulüplerinden çok az bir bonservis bedeli ödeyerek alabileceği de belirtiliyor.

Furkan Özçal ve Umut Gündoğan için Karabükspor'la büyük ölçüde anlaşan Galatasaray'da Engin Baytar, Emmanuel Eboue, Yekta Kurtuluş, Yasin Öztekin gibi isimlerle de yolların ayrılması beklenirken bu isimlerin yerine daha kaliteli bir ya da iki ismin transferinin gerçekleşmesi bekleniyor. Hem Galatasaray cephesi hem de Alman basınından gelen haberlere göre Hamburglu Tolgay Ali Arslan uzun süredir Galatasaray'ın gündeminde ve beklenti bu transfer döneminde imzaların atılacağı yönünde. İddialara göre Galatasaray Tolgay Ali Arslan için Hamburg kulübüne 2 milyon Euro bonservis bedeli ödeyerek bu transferi noktalayacak.