Leeds United’lı yönetici Football Insider’dan Wayne Veysey’e, Galatasaray ile ön protokol imzaladığı iddia edilen Ezgjan Alioski’nin gelecek planları hakkında hiçbir şey duymadığını, ancak onun gelecek sezon kulüpte olmasını beklemediğini söyledi.

Alioski'nin aylardır masada duran ancak kabul etmediği yeni bir sözleşme teklifi olduğunu ifade etti.

Veysey, Leeds’li bir kaynağın kendisine, “Kulüp hiyerarşisine Alioski'nin önümüzdeki dönem futbolu nerede oynayacağına dair bir bilgi verilmediği” haberini yaptı.

29 yaşındaki futbolcunun geleceği hakkında kamuya açık bir yorum yapılmadı. Ancak 11’deki yerini korudu. Kuzey Makedonyalı sol bekin Galatasaray’ı açıklaması durumunda Türk taraftarı sevmeyen Leeds taraftarından tepki alacağı için bu bilginin saklandığı belirtildi.

Ezgjan Alioski kimdir?

Ezgjan Alioski, 12 Şubat 1992 tarihinde Makedonya'da dünyaya geldi. FC Flamatt ve BSC Young Boys kulüplerinin ardından ilk profesyonel kariyerini FC Schaffhausen'de yaşayan Ezgjan Alioski, FC Lugano ve son olarak Leeds United takımlarında forma giydi. Aslen sol bekte oynayan oyuncu, sol kanatta da görev alabiliyor. 1,71 boyundaki Alioski sol ayağına hakimdir. 

2003 yılında kendi gençlik akademisi katıldıktan sonra,  Alioski bir olarak göreve başladı sol arka ikinci takımda Young Boys o 57 maçta dört gol attı 2010'dan 2013'e kadar. Ocak 2013'te Schaffhausen'e kiralık olarak gitti ve Ekim 2013'te kalıcı bir transfer için 77 maçta dört gol attı. Alioski, İngiliz futbolunun üçüncü liginde oynadığı iki sezona rağmen, on altı yıllık bir bekleyişin ardından 2019-20'de Leeds United'ın Premier Lig'e dönüşünün bir parçası oldu . 2019-20 sezonunda önemli goller attı. 16 Nisan 2018'de Alioski, Leeds United'ın Yılın Oyuncusu ödülü için dört oyuncudan biri olarak gösterildi. 

(Fotomaç)